Ελλάδα

Κέρκυρα: Ιδρύεται η Σχολή Ξεναγών

Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα.

Όπως δήλωσε η κ. Υδραίου, «η απόφαση αυτή του κ. Κόνσολα βάζει την Κέρκυρα στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης».

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δημάρχου με τον υφυπουργό Τουρισμού, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό, ενώ τέθηκε το ζήτημα της λήψης και εφαρμογής όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας.

Η κ. Υδραίου έθεσε, στον Υφυπουργό το θέμα της ενίσχυσης των δομών υγείας σε νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό, όπως η Κέρκυρα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό.

«Ο τουρισμός ανοίγει με προσεκτικά βήματα, ο στόχος είναι να κερδίσουμε ότι μπορούμε από μια χρονιά που φαινόταν χαμένη στην αρχή της πανδημίας. Ζούμε σε νέες συνθήκες και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι η ασφάλεια και η τήρηση των μέτρων προστασίας θα αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο μας και κριτήριο για τους επισκέπτες μας. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, η πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας πρέπει να είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα που με την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο νησί μας αποδεικνύει ότι είναι ένας ειλικρινής φίλος της Κέρκυρας», δήλωσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα