Ελλάδα

Κέρκυρα – Βικτώρια: Ορμητικά ποτάμια οι δρόμοι, κομμένο ρεύμα και πτώση δέντρων

Ο καιρός είναι ιδιαίτερα άγριος και επικίνδυνος στην Κέρκυρα ενώ είναι σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού άντρα που εντοπίστηκε σε απόκρημνη χαράδρα.

Η κακοκαιρία Βικτώρια έχει μετατρέψει τους δρόμους στην Κέρκυρα σε ορμητικά ποτάμια ενώ έκανε την εμφάνιση της στο νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Οι δυνατοί άνεμοί που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του corfutvnews.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός ή υλικές ζημιές σε κινητή περιουσία. Η αστυνομία συνιστά την αποφυγή άσκοπης μετακίνησης εν μέσω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με το τοπικό kerkyrasimera.gr είναι οι: Άγιοι Θεόδωροι Λευκίμμης, Αργυράδες, Νεοχωράκι. Πετάλια, Αχαράβη, Δουκάδες, Δάφνη, Παλαιοκαστρίτσα, Λιαπάδες, Καρουσάδες. Τρίκλινο, Πέραμα, Καλαφατιώνες, Βρυώνη

Όλη η επικαιρότητα