Καιρός

Καιρός – Αρναούτογλου: Σφοδρή κακοκαιρία το βράδυ της Κυριακής

Ακούστε το άρθρο

Πρέπει όλοι να δείξουμε… προσοχή! Κι αυτό διότι ετοιμάζεται για νέο… ξέσπασμα ο καιρός σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου! Η κακοκαιρία “Βικτώρια” δημιούργησε πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μέσα στην εβδομάδα, με το τελευταίο διήμερο πάντως να θυμίζει… άνοιξη.

Αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, ωστόσο, αφού σύμφωνα με όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook, περιμένουμε σφοδρή κακοκαιρία για τρεις με τέσσερις ώρες το βράδυ της Κυριακής (17.11.2019) και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας (18.11.2019) κυρίως στα δυτικά της Ελλάδας.

Μιλά για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χτυπά “καμπανάκι” για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο καιρός στα -ήδη κορεσμένα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις- εδάφη συγκεκριμένων περιοχών.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του

“Προσοχή στα πρόσκαιρα μεν αλλά κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής 17/11 προς τη Δευτέρα 18/11 στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα και στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής ηπειρωτικής χώρας!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χοντρικά γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και για περίπου ένα τρίωρο – τετράωρο θα πρέπει υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές συνοδευόμενες και από ισχυρές ριπές νοτιοδυτικών ανέμων που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το έδαφος κορεσμένο πλέον ειδικά στη δυτική Ελλάδα από τις πολλές και έντονες βροχές των τελευταίων ημερών, η συνοχή του εδάφους έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μικρής διάρκειας καταιγίδας με ισχυρές ριπές ανέμων, δέντρα με πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα (πχ η λεύκα) και με τις φυλλωσιές να μην έχουν πέσει ακόμα εντελώς, καθίστανται πολύ ασταθή και μη ανθεκτικά σε ανέμους. Καλό λοιπόν θα είναι να αποφεύγεται η διέλευση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων (δείτε την εκτιμώμενη ώρα εκδήλωσης τους και διαβάστε προσεκτικά για τις εντάσεις των ανέμων στον τίτλο του προγνωστικού χάρτη!

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις όποιες αλλαγές παρουσιάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσα από εδώ και μέσα στο Σαβ/κύριακο!”.

Δείτε την ανάρτηση

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο 16.11.2019

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα δυτικά νότιοι άνεμοι, στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί από το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με ενίσχυση από το βράδυ στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, από τα δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα