Καιρός

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Πού αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ακούστε το άρθρο

Οι βροχές που εκδηλώνονται στα δυτικά θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 21/12, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο θα ενταθούν, θα σημειωθούν και καταιγίδες, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή 22/12, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Περιοχές όπου το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής θα ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά, από το Σάββατο 21/12 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/12/2019

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12 κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 50 χιλιοστά), όπως διακρίνεται στο Χάρτη 1. Επισημαίνεται ότι ένα χιλιοστό βροχής ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε μία επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή 22/12 η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο χάρτη του Ανεμολογίου, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (Χάρτης 2).

Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή 22/12 στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, όπως απεικονίζεται στον προγνωστικό χάρτη φαινομένων του οδικού δικτύου (Χάρτης 3) και παρέχεται από την υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.

Όλη η επικαιρότητα