Καιρός

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Πέμπτη – Μέχρι τους 22 βαθμούς η θερμοκρασία

Ακούστε το άρθρο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με άνοδο των μέγιστων θερμοκρασιών έως τους 22 βαθμούς και βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι βελτιωμένος ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη θα είναι κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 2 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 18, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη τα 7 και -πρόσκαιρα τοπικά- τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στον Νότιο Ευβοϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς.

Όλη η επικαιρότητα