Καιρός

Καιρός Πρωτομαγιά: Κρύο και βροχές – Ερχονται λασποβροχές το Σαββατοκύριακο

Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού και έτσι από την Πρωτομαγιά, προβλέπεται κρύο, βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη Δυτική, την Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Πρωτομαγιά οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσον αφορά στην Πέμπτη 2 Μαΐου, ο καιρός αναμένεται να είναι και πάλι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, και ιδιαίτερα στα ορεινά.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξασθενημένους τους ανέμους στα πελάγη και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Ωστόσο το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται αλλαγή του καιρού με λασποβροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς και τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη 6-7 μποφόρ που θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης και με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή!

Όλη η επικαιρότητα