Ελλάδα

Καιρός: Θερμοκρασίες για θάλασσα το ΣΚ – Αστάθεια από Κυριακή

Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός σε χάρτες για το Σαββατοκύριακο: Εως και 38 βαθμοί σε ορισμένες περιοχές το Σάββατο, μικρή πτώση από Κυριακή

Εξαιρετικές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο που έρχεται, με υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τις εξορμήσεις στη θάλασσα, χωρίς να απουσιάζουν και τις δύο ημέρες οι βροχές στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα,  σε ορισμένες περιοχές το Σάββατο, η θερμοκρασία αναμένεται  να φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, ο καιρός για το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει  ότι θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά,
κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση του καιρού και τις θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται για το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη ατμόσφαιρα των δυτικών και νοτίων περιοχών της χώρας θα αυξηθούν σταδιακά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 28, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 31, στην Ήπειρο στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 18 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 31 και στην Κρήτη από 14 έως 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή – Πέφτει η θερμοκρασία – Αστάθεια από την Δευτέρα

Στα κεντρικά και βόρεια, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες  κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν
τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

via

Όλη η επικαιρότητα