Καιρός

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες το Σάββατο – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Ακούστε το άρθρο

Χαλάει ο καιρός μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή και προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά:

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στη Νότια Ιταλία σήμερα, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την περιοχή της Ελλάδας και να προκαλέσει αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, κυρίως το Σάββατο.

Αργά απόψε αναμένονται οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός.

via

Όλη η επικαιρότητα