Καιρός

Καιρός: «Βικτώρια» ήταν και πάει – Ηλιοφάνεια την Παρασκευή

Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή μετά την κακοκαιρία «Βικτώρια», η οποία προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε διάφορα μέρη. Είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες ραγδαιότητες βροχής που έχουν ποτέ καταγραφεί. Στην Παλλήνη έπεσαν 17,4 χιλιοστά βροχής ανά δεκάλεπτο, ενώ στους Αμπελόκηπους 17,2 χιλιοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Την Παρασκευή θα υπάρξει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αυξημένη υγρασία, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Όλη η επικαιρότητα