Lifestyle WEB tv

Καίτη Γκραμμά: To transgender μοντέλο εξομολογείται – «Μετά το χειρουργείο ξέσπασα σε κλάματα» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

H Καίτη Γκραμμά είναι το trangender μοντέλο που απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους από το Next Top Model. Η Γκραμμά με ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις για το χειρουργείο που της άλλαξε τη ζωή, μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον Alpha.

«Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει…Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες.

https://www.youtube.com/watch?v=HQadeOaUnxw

Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων το μοντέλο.

Μιλώντας για την ακριβώς επόμενη ημέρα του χειρουργείου, η Γκραμμά αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή κατά την οποία ξυπνά από την ανάρρωση και συνειδητοποιεί ότι αυτό από το οποίο υπέφερε σε όλη της τη ζωή είχε τελειώσει.

«Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα. Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση «Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα» γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία».

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα