Categories: LifestyleΚόσμος

Κέβιν Σπέισι: Η Βρετανία θέλει την «έκδοσή του», αν δεν γυρίσει οικειοθελώς- Για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Share

Οι βρετανικές αρχές επιδιώκουν την επιστροφή του Κέβιν Σπέισι από τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Το Λονδίνο θα επιδιώξει την έκδοση του ηθοποιού, εκτός αν αποφασίσει να γυρίσει πίσω οικειοθελώς, σύμφωνα με πηγή του Guardian, που έχει γνώση της διαδικασίας.

Ειδική μονάδα του υπουργείου Εσωτερικών, η διεύθυνση διεθνούς εγκληματικότητας, θα ενεργήσει εκ μέρους της αστυνομίας και των εισαγγελέων. Άτομα που ειδικεύονται σε υποθέσεις έκδοσης λένε ότι η αμερικανική αστυνομία μπορεί σύντομα να σταλεί να εντοπίσει τον Σπέισι και να τον συλλάβει για λογαριασμό των βρετανικών αρχών.

Την Πέμπτη οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές (CPS) ανακοίνωσαν ότι έδωσαν έγκριση για τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του 62χρονου ηθοποιού. Αυτές σχετίζονται με καταγγελλόμενες επιθέσεις σε βάρος τριών ανδρών- από το 2005 έως το 2013 στη Βρετανία- και προέκυψαν έπειτα από έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Η προσπάθεια για μια επίσημη έκδοση του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού θα μπορούσε να πάρει μήνες. Ο Νικ Βάμος, πρώην επικεφαλής εκδόσεων στη CPS, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να μελετήσουν τα έγγραφα που θα σταλούν από τη Βρετανία. Αν εκτιμήσουν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα, θα δώσουν εντολή σε αστυνομικούς να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Σπέισι.

«Θα έχουν υποχρέωση να τον συλλάβουν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα ζητήσει να βρουν τον Σπέισι και να τον μεταφέρουν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Έχει πάντα την επιλογή να παραδοθεί και να μην προσβάλλει την έκδοση», δήλωσε ο Βάμος, εξηγώντας τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο Σπέισι, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα μπορούσε να εκδοθεί εντός εβδομάδων αν δεν προσβάλλει την έκδοση, ή έπειτα από μήνες αν το πράξει αυτό. Το αμερικανικό σύστημα κάνει πιο δύσκολο να αντισταθείς σε ένα αίτημα έκδοσης σε σύγκριση με το βρετανικό, σημείωσε.

Επίσης, επεσήμανε ότι ο Σπέισι θα έχει μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση που εκδοθεί επίσημα, παρά αν απλά ταξιδέψει οικειοθελώς στη Βρετανία. Για παράδειγμα, ανέφερε, μόνο οι κατηγορίες που έχουν συμφωνηθεί από αμερικανικό δικαστήριο θα μπορούσαν να απαγγελθούν σε βάρος του στη Βρετανία.

Ο Κέβιν Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο από το 2014 έως το 2015. Η επιστροφή του στη χώρα δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι θα έπρεπε να μείνει στη Βρετανία για τους μήνες ή τα χρόνια που μπορεί να χρειαστούν μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, επεσήμανε ο Βάμος. Θα μπορούσε να του δοθεί άδεια να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να εργαστεί, αρκεί το βρετανικό δικαστήριο να πιστέψει ότι θα επιστρέψει για να δικαστεί.

Σε βάρος του 62χρονου ηθοποιού δεν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες επίσημα αν δεν επιστρέψει στη Βρετανία. Οι κατηγορίες αφορούν δύο φερόμενες επιθέσεις τον Μάρτιο του 2005 σε άνδρα που τώρα είναι περίπου 40 ετών και άλλη μία τον Αύγουστο του 2008 σε βάρος άνδρα που τώρα είναι περίπου 30 ετών. Αυτές οι επιθέσεις φέρεται να έγιναν στο Λονδίνο. Επίσης, ο Σπέισι φέρεται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στον άνδρα που είναι περίπου 30 ετών στο Γκλούσεστερσαϊρ τον Απρίλιο του 2013.

πηγή:lifo