Κόσμος

Κέβιν Σπέισι: Τέσσερις άντρες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις

Συνολικά, υπάρχουν εννιά άνδρες, οι οποίοι κατηγορούν τον διάσημο ηθοποιό για επίθεση με σεξουαλικούς σκοπούς, όμως μόνο οι τέσσερις καταγγελίες εξ αυτών έγιναν δεκτές από το δικαστήριο
Ακούστε το άρθρο

Η Δικαιοσύνη ενέκρινε τέσσερις καταγγελίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση σε άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και όπως γράφει το protothema, η εισαγγελική υπηρεσία του Στέμματος της Βρετανίας ανακοίνωσε πως συνολικά, υπάρχουν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι καταγγέλουν τον διάσημο ηθοποιό.

Οι τρεις άνδρες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε, με σεξουαλικούς σκοπούς, ενώ ένας ακόμα τον έχει κατηγορήσει ότι τον ανάγκασε να προχωρήσει στην σεξουαλική πράξη, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

Ο άνδρας που υποστηρίζει ότι ο Κέβιν Σπέισι τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες, χωρίς τη συγκατάθεσή του, δεν είναι άλλος από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ.

Ισχυρίζεται ότι όταν ήταν 14 ετών, βρέθηκε σε ένα πάρτι στην ιδιωτική κατοικία του τότε 26χρονου Σπέισι στο Μανχάταν και εκείνος, όντας μεθυσμένος, του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού αναγνωρίζουν ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι την εν λόγω νύχτα και παραδέχονται ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με τον ανήλικο, όμως ισχυρίζονται ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικό, διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ότι ο Ραπ κατάφερε να απεμπλακεί από την επαφή με τον Σπέισι χωρίς καμία αντίσταση.

Σύμφωνα με τη νομική του ομάδα, ο Σπέισι «αρνείται κατηγορηματικά» ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα με τον Ραπ.

 Εκτός από τον Ραπ, ο Αμερικάνος ηθοποιός κατηγορήθηκε από εννιά ακόμα άνδρες -ανάμεσά τους και έφηβοι- για σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση και απόπειρα βιασμού.

Ωστόσο, μόνο οι τέσσερις καταγγελίες έγιναν δεκτές από τη Δικαιοσύνη, καθώς πολλές από αυτές έχουν παραγραφεί ή και αποσυρθεί, καθώς οι άνθρωποι που κατέθεσαν αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Όλη η επικαιρότητα