Αχαϊα

Κηδεύεται στο Σανταμέρι το θύμα της Μάνδρας – Βρέθηκε άψυχος ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, μετά από 13 ημέρες.

Ακούστε το άρθρο

Οι συγγενείς του, σε Αθήνα, Πάτρα και Σανταμέρι Δυτικής Αχαΐας, διατηρούσαν μέχρι τέλους την ισχνή ελπίδα να βρεθεί κάπου ζωντανός, αλλά 13 μέρες μετά από την εξαφάνισή του στα λασπόνερα της βιβλικής καταστροφής, στη Μάνδρα, η ελπίδα έσβησε:

Ο 74χρονος κυνηγός Χρήστος Γεωργακόπουλος βρέθηκε άψυχος, μέσα στις λάσπες.

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Το σώμα του ήταν το τελευταίο από τους επίσημα αγνοούμενους στη Δυτική Αττική που δεν είχε εντοπιστεί και βρέθηκε τελικά χθες το πρωί από άνδρες της ΕΜΑΚ, που ειδοποιήθηκαν για μια έντονη δυσοσμία, δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου, που παρέπεμπε σε κάποιον νεκρό.

Οι πυροσβέστες, άμεσα βρήκαν τη σορό του, για ν’ ακολουθήσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης από τους οικείους του, στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Η ΑΤΥΧΙΑ

Δικοί του άνθρωποι, μιλούν στην «Π» για μία άτυχη στιγμή του δικού τους ανθρώπου, αφού είχαν τη μαρτυρία διασωθέντων φίλων του κυνηγών, πως όταν ο χείμαρρος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, ενώ αυτοί ανέβηκαν σε δέντρο και γλύτωσαν σαν από θαύμα, αυτός κίνησε να σώσει τα σκυλιά που είχε μαζί του.

«Πήγε προς το αυτοκίνητό του, για να σώσει τα σκυλιά του που υπεραγαπούσε και εκεί παρασύρθηκε από τα λασπόνερα, παρ’ ότι όλοι λένε ότι ήξερε πολύ καλά εκείνα τα μέρη», περιγράφει στην «Π» ο κουνιάδος του και κοινοτάρχης Σανταμερίου Χρήστος Φωτόπουλος.

Το ΙΧ του, λίγες μέρες μετά βρέθηκε να έχει κοπεί στη μέση, κάτι που προδιέθετε αρνητικά, για το τι τελικά είχε συμβεί στον ιδιοκτήτη του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος ήταν μεν μόνιμος κάτοικος Αττικής, κοντά στην Πάρνηθα, εργολάβος οικοδομών και παντρεμένος με έναν γιο (τον Κώστα), αλλά είχε ιδιαίτερο δέσιμο με το χωριό του, το οποίο επισκεπτόταν συνέχεια και πιο πολύ όταν ακόμα ζούσαν οι γονείς του, ενώ μέχρι να φύγει, διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με το χωριό, στο οποίο διαμένουν τα αδέλφια του Δήμητρα, Νικολίτσα, Γιώργος.

Ο εκλιπών είχε άλλα τρία αδέλφια, τον Θανάση κάτοικο Κεραμιδιάς Ηλείας, τον Νίκο στην Αθήνα και τον Βασίλη, που μένει μόνιμα στην Πάτρα, οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες ήταν στον τόπο της τραγωδίας και στις προσπάθειες εντοπισμού του αγνοούμε- νου αδελφού τους.

Η ΚΗΔΕΙΑ

Ο άτυχος ηλικιωμένος, μετά από απόφαση των οικείων του, θα κηδευτεί στο Σανταμέρι, αύριο στις 12 το μεσημέρι. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ναό των Ταξιαρχών.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα