Categories: Κόσμος

Κίεβο: Αναστάτωση από λάμψη στον ουρανό (βίντεο)

Share

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Κιέβου τεράστια λάμψη που φώτισε για λίγα δευτερόλεπτα τον νυχτερινό ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας ποικίλα σχόλια σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σερχίι Πόπκο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ανάρτησή του στο Telegram, αποδίδοντας τη λάμψη σε συντρίμμια δορυφόρου της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας (NASA) που κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

«Γύρω στις 22:00, παρατηρήθηκε η λάμψη αντικειμένου στον ουρανό του Κιέβου», έγραψε ο Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το φαινόμενο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πτώσης δορυφόρου της NASA στη Γη», συμπλήρωσε.

Διαψεύδει η NASA

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας διέψευσε την εν λόγω εκτίμηση, λέγοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο εν λόγω δορυφόρος βρίσκεται «ακόμα σε τροχιά».

Υπενθυμίζεται ότι η NASA είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ένας δορυφόρος βάρους 300 κιλών θα εισερχόταν ξανά στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή την Τετάρτη.

«Παρ’ όλα αυτά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα… Κανένας άλλος δορυφόρος της NASA δεν εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα νωρίτερα σήμερα», είπε στο AFP ο εκπρόσωπος της NASA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP