Πολιτική

Κικίλιας: «Δεν θα ψηφίσουμε τα ψευτο-αντίμετρα»

Ακούστε το άρθρο
Η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο επανέλαβε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καυτηριάσαμε την άνευ λόγου υπεραπόδωση πλεονάσματος, δήθεν, από φορομπηχτική πολιτική και στάση πληρωμών στο δημόσιο τομέα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την διανομή του 0,5%, είναι επί συγκεκριμένου έτους για συγκεκριμένο έτος. Το πλεόνασμα προέκυψε από άδικη φορολόγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει λοιπόν δώστε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος».

Επανέλαβε δε ότι «δεν υπάρχουν για μας μέτρα και αντίμετρα, αν ψηφίζαμε τα αντίμετρα θα ήταν σαν να παραδεχόμαστε ότι καλώς μπαίνουν φορομπηχτικά αυτά τα μέτρα. Μιλάμε για μία στις τρεις συντάξεις. Μιλάμε για τους μισθωτούς που χάνουν έναν μισθό από την μείωση του αφορολόγητου».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, αφού θα ήταν σα να συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Σε ερώτηση για την αναφορά του πρωθυπουργού για εξαετές σχέδιο ανάπτυξης, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Στο αντίστοιχο περσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας έλεγε τέλος τα βάρη ήλθε η ανάπτυξη. Τίποτε από όσα λένε οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ό,τι κάνουν είναι για να μείνουν γατζωμένοι στην εξουσία. Όπως κυβερνούν δεν υπάρχει περίπτωση να έλθει καλύτερη ημέρα για την χώρα».

Αναφέρθηκε στο Ελληνικό λέγοντας πως «ό,τι έχουν πει είναι ψέμα, εχθρεύονται την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το μόνο που κάνουν είναι να προσλαμβάνουν στο δημόσιο τομέα και να ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους».

Απάντησε και στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει το Αιγάλεω λέγοντας: «Ο κ. Τζανακόπουλος δεν έχει εκλεγεί ποτέ, είναι δοτός. Ο κ. Μητσοτάκης εκλέγεται εδώ και 15 χρόνια στην Β΄ Αθηνών και εκλέγεται πρώτος, σε περιφέρειες όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι. Κανείς δεν αμφισβητεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους πολίτες της περιφέρειας».

Σε ερώτηση για το αν θα υλοποιήσουν τη συμφωνία είπε ότι «σεβόμαστε τη συνέχεια του κράτους, αλλά κανένα πρόγραμμα δεν είναι ανελαστικό, αν μειώσεις τις δαπάνες τότε έχεις περιθώρια για άλλη πολιτική, το μείγμα που θα εφαρμόσει η ΝΔ πάντως δεν θα είναι με υπερφορολόγηση».

Για την συνέντευξη του κ. Σαββίδη παρέπεμψε στις δηλώσεις Μητσοτάκη και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της οφείλουν να πάρουν θέση, εδώ και τρεις ημέρες έχουν σιωπήσει. Τους καλούμε να πάρουν θέση».

Κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου που άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο προσχώρησής της στη ΝΔ, ο κ. Κικίλιας είπε: «Πρόκειται για μία συνέντευξη στην οποία μία βουλευτής μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι εκεί καλώς».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα