Ελλάδα

Κίμωλος: Περιπέτεια για δυο τουρίστες – Βγήκαν βόλτα με βάρκα, χάθηκαν και βρέθηκαν στη Μήλο

Το σκάφος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον καιρό.
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες στιγμές πέρασαν στα νερά του Αιγαίου, δυο τουρίστες που βγήκαν βόλτα με βάρκα σε θαλάσσια περιοχή της Κιμώλου, η μηχανή του μικρού σκάφους τους χάλασε και έτσι χάθηκαν, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τελικά βγήκαν στη Μήλο.

Ευτυχώς οι δυο τουρίστες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Όλα ξεκίνησαν χθες (28.5.2023) το βράδυ όταν ο κυβερνήτης ενοικιαζόμενου σκάφους με σημαία Γαλλίας ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Μήλου ότι δυο από τους επιβάτες είχαν βγει βόλτα με λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «Μπονάτσα», νότια της Κιμώλου, αλλά από τότε δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Όπως σημειώνει το newsit.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός και τρία σκάφη του Λιμενικού, και άλλα τρία ιδιωτικά σκάφη ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Χάλασε η μηχανή

Λίγο μετά φάνηκε ότι η υπόθεση είχε αίσιο τέλος. Οι δυο αγνοούμενοι εμφανίστηκαν μόνοι τους στο Λιμεναρχείο Μήλου. Εκεί είπαν ότι είχαν βγει για βαρκάδα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κιμώλου, αλλά η μηχανή της λέμβου τους χάλασε και έμειναν ακυβέρνητοι δίχως δυνατότητα επικοινωνίας.

Το σκάφος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον καιρό. Τελικά όμως, κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την παραλία Βούδια της Μήλου, βγήκαν στην ακτή και αμέσως μετά πήγαν στην Λιμενική Αρχή Μήλου και ενημέρωσαν για την περιπέτειά τους.

Οι δυο τουρίστες ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά μεταφέρθηκαν προληπτικά με περιπολικό όχημα Λιμενικού στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου τους έγιναν κάποιες εξετάσεις και έφυγαν.

Όλη η επικαιρότητα