Categories: ViralΚόσμος

Kίνα: Λύθηκε το μυστήριο με τους ατελείωτους κύκλους που έκαναν τα πρόβατα

Share

Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει για ποιο λόγο τα πρόβατα μιας φάρμας στην Κίνα, κινούνταν για 12 ημέρες ασταμάτητα σε κύκλο. Ένας επιστήμονας ωστόσο, έδωσε την δική του εκδοχή για το «μυστήριο» που επικρατούσε.

Ο επιστήμονας «φώτισε» την υπόθεση, αφού ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια πιθανή εξήγηση για το παράξενο φαινόμενο με τα πρόβατα στην Κίνα και τους «κύκλους απογοήτευσης» που πραγματοποιούσαν.

Ο Matt Bell, καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο Hartpury στο Gloucester, Αγγλία, στο Newsweek, λέει ότι: «Φαίνεται ότι τα πρόβατα βρίσκονται στο μαντρί για μεγάλο χρονικό διαστήματα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεότυπη συμπεριφορά, με επαναλαμβανόμενους κύκλους λόγω απογοήτευσης για το ότι είναι στο μαντρί και είναι περιορισμένα. Τότε ενώνονται και τα άλλα πρόβατα, καθώς είναι κοπάδια, και “δένονται” με τους φίλους τους».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό θεωρήθηκε πως οφειλόταν στη νόσο λιστερίωση (Listeriosis) που ενεργοποιεί ένα μέρος τους εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται.