Αθλητισμός Κόσμος

Κίνα: Οι αθλήτριες της εθνικής βόλεϊ έπαιξαν με μάσκες- Αντιδράσεις στα social media

Ζήτησε συγγνώμη η ομοσπονδία του αθλήματος
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κινεζικά social media το γεγονός ότι τα μέλη της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών έπαιξαν φορώντας μάσκες. 

Το περιστατικό σε ματς κόντρα στο Ιράν, στο Κύπελλο Ασίας στις Φιλιππίνες. Αφού έχασαν το πρώτο σετ, οι Κινέζες αθλήτριες έβγαλαν τις μάσκες και τελικά νίκησαν με 3-1.

Χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την οργή τους, σχολιάζοντας ότι θυσιάζεται η υγεία των αθλητριών για χάρη της zero-Covid στρατηγικής της χώρας. Πρόκειται για ένα παράδειγμα της υπερβολής των αξιωματούχων της Κίνας για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, σχολίασε κάποιος.

«Για πόσο θα συνεχίζεται αυτή η φάρσα της λεγόμενης πρόληψης της επιδημίας; Θέλουμε να γίνουμε  στόχος των αστείων όλων των άλλων χωρών;», έγραψε άλλος χρήστης των social media. Το θέμα είχε πάνω από 16 εκατ. views στο Weibo.

Μετά το κύμα αντιδράσεων,  η ομοσπονδία βόλεϊ της Κίνας ζήτησε συγγνώμη και απέδωσε την ενέργεια αυτή σε έλλειψη εμπειρίας.

Πριν από το ματς, η ομάδα ενημερώθηκε για παίκτριες άλλων ομάδων που είχαν μολυνθεί από κορωνοϊό, ενώ κάποια μέλη της κινεζικής αποστολής είχαν αναφέρει συμπτώματα, σύμφωνα με την ομοσπονδία βόλεϊ.

Προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση, απαιτήθηκε όλες οι παίκτριες να φορούν τις μάσκες τους μπαίνοντας στο γήπεδο. Όμως, επειδή δεν ήταν ξεκάθαρο εάν οι αθλήτριες έπρεπε να τις φορούν και στο παρκέ, η κινεζική ομάδα δεν τις έβγαλε.

Τελικά, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είναι καλό για την υγεία των αθλητριών να παίζουν με τις μάσκες, «η ομάδα μας ενημερώθηκε εγκαίρως, τις έβγαλαν και τελείωσαν το ματς», σημείωσε ακόμη η κινεζική ομοσπονδία βόλεϊ.

Με πληροφορίες από BBC

Όλη η επικαιρότητα