Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Πληροφορίες ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία

Ακούστε το άρθρο

Στόχος του να συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να είναι κάποιος υποψήφιος – Επιδιώκει να εκφράσει το «Γεννηματικό μπλοκ»

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ είναι ραγδαίες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου φαίνεται να επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον βουλευτή Ηρακλείου να είναι με το τηλέφωνο ανα χείρας και να επικοινωνεί με βουλευτές αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ. Στόχος του να συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να είναι κάποιος υποψήφιος. Ο κ. Κεγκέρογλου φαίνεται ότι με αυτή του την κίνηση επιδιώκει να εκφράσει το «Γεννηματικό μπλοκ».

Σημειώνεται πως στελέχη που πρόσκεινται στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, διερευνούν, μετά από την ανακοίνωση από την Φώφη Γεννηματά ότι αναγκάζεται να αποσυρθεί από την κούρσα λόγω της κατάστασης της υγείας της, το ενδεχόμενο να «εκπροσωπηθούν» με έναν υποψήφιο στην εκλογή ηγεσίας.

«Πως θα εκπροσωπηθεί η πλευρά της Γεννηματά στο συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έπεσαν στο τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη – όπως έπεσαν και ορισμένα ονόματα δυνητικών υποψηφίων , όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ έγιναν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και ένα σημαντικό στέλεχος, πρώην υπουργό , ο οποίος ωστόσο είναι εκτός Βουλής.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος – ωστόσο από το ύφος της ανακοίνωσης της αποχώρησής της, προκύπτει ότι αντιλαμβάνεται στο εξής τον ρόλο της ως εγγυήτριας της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής και όχι ως μία οιωνεί «ομαδάρχη», με κάποιο άλλο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από στελέχη του, ωστόσο λέει σε συνεργάτες του ότι αυτό που προέχει στη δεδομένη συγκυρία είναι η υγεία της Φώφης Γεννηματά. Στενοί συνεργάτες του , πρώην βουλευτές, σημείωναν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός να θεωρηθεί ότι είδε την ασθένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ως μία ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος του οποίου είναι συνιδρυτής, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι – Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης – είναι σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά και έχουν ολοκληρώσει την συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις.

Βλέπουν αρνητικά την όποια περίπτωση αναβολής στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ – ενδεχόμενο που προέκυψε από δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος , Βασίλη Κεγκέρογλου, το πρωί της Τετάρτης ο οποίος διευκρίνισε ότι μιλά για «πάγωμα» κάποιων ημερών , από σεβασμό στην περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά. Βεβαίως, όπως σημειώνουν , αν εμφανιστεί κάποιο πρόσωπο «την τελευταία στιγμή» δεν θα διστάσουν να του δώσουν κάποιον χρόνο ώστε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Όλη η επικαιρότητα