Ηλεία

Κινδύνεψε αλλά… γλίτωσε αυτή τη φορά το δάσος Μαραθιάς!

Εμπρησμό, «δείχνουν» κάποια στοιχεία...
Ακούστε το άρθρο

Εμπρησμό, «δείχνουν» κάποια στοιχεία σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο δάσος της Μαραθιάς!

Το ευτύχημα ήταν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, πρόλαβε τα χειρότερα, με την φωτιά να περιορίζεται στα 2 περίπου στρέμματα…

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην είσοδο της Βουλιαγμένης Πηνείας. Πλησίον του σημείου βρίσκονταν όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας που ξεκίνησε την κατάσβεση, ενώ στη συνέχεια έφτασαν και οχήματα της Π.Υ. Αμαλιάδας.

Η φωτιά, έκαψε μικρή αγροτική έκταση.

Η φωτιά στο δάσος Μαραθιάς, ξέσπασε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, στο ύψος του παλαιού θερινού κινηματογράφου. Το σημείο αυτό βρίσκεται στο τέρμα ενός εκ των δρόμων του δάσους και αρκετά μέτρα μακριά από τα κεντρικά δρομάκια που «οδηγούν» στο πιο προσβάσιμο σημείο για την παραλία…

Οι φλόγες έγιναν αντιληπτές στην Κουρούτα και η κινητοποίηση της Π.Υ. Αμαλιάδας ήταν άμεση. Μετά από κάποια ώρα, έγινε η κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο είχαν καεί περίπου 2 στρέμματα.

Το γεγονός αυτό έχει προξενήσει μεγάλη ανησυχία, αφού το δάσος της Μαραθιάς, που ξεκινά από την Κουρούτα και εκτείνεται προς Μαραθιά, είναι ένας μοναδικός «πνεύμονας» πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στην παραλιακή ζώνη.

Συχνά, πάντως, η κατάσταση στο δάσος Μαραθιάς, κυρίως όμως δίπλα από τα κεντρικά δρομάκια και όχι στη σημείο της φωτιάς, είναι ανεξέλεγκτη κάποιες μέρες, με πολίτες να σταθμεύουν αυτοκίνητα και να παραμένουν εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται με την ρίψη σκουπιδιών, παρότι αυτή την περίοδο απαγορεύεται η παραμονή.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, τόνισε ότι πιθανότατα η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, εφιστώντας και την προσοχή των πολιτών:

«Ευτυχώς, προλάβαμε τα χειρότερα, γιατί η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Πρέπει όλοι μας, να περιφρουρήσουμε το δάσος, να είμαστε προσεκτικοί και όταν διαπιστώνουμε ύποπτες κινήσεις, άμεσα να ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα