Ηλεία

Κινδυνεύουν με πρόστιμο για τις πινακίδες – Ο Δήμος Πύργου εφαρμόζει για πρώτη φορά νόμο του 2001

Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό προκαλεί σε μερίδα επαγγελματιών της πόλης του Πύργου η διενέργεια αυτοψιών εκ μέρους του Δήμου Πύργου (Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικής Δραστηριότητας) που σχετίζονται με τις διαφημιστικές επιγραφές των επιχειρήσεων τους.

Στις εκθέσεις αυτοψίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως οι επιγραφές είναι τοποθετημένες πάνω σε στηθαία, κιγκλιδώματα (σ.σ. κάγκελα), και σε εξώστες κτιρίων, κάθετα προς την όψη των συγκεκριμένων κτιρίων κατά παράβαση του νόμου 2946/2001 που ορίζει ότι πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα…

Μάλιστα οι επαγγελματίες (σ.σ. η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι ιατροί και δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί κ.α. που λειτουργούν γραφεία που βρίσκονται σε ορόφους πολυκατοικιών του Πύργου), ενημερώνονται πως εντός δυο εβδομάδων, υποχρεούνται να ξηλώσουν και στη συνέχεια να τοποθετήσουν την σχετική επιγραφή οριζόντια σε σχέση με την όψη του κτιρίου ειδάλλως κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο!

Σημειώνεται πως ανάλογη κίνηση γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Πύργου από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος (σ.σ. το 2001).

Από την άλλη κύκλοι του Δήμου Πύργου σχολιάζουν πως «είναι καιρός να εφαρμοστεί ένας νόμος που έχει ως πρωταρχικό μέλημα του την ασφάλεια των πολιτών. Οι πινακίδες που κρέμονται στα μπαλκόνια γραφείων ελλοχεύουν κινδύνους, ιδιαίτερα κατά την εκδήλωση εντόνων καιρικών φαινομένων, για τους πολίτες και όχι μόνο. Παράλληλα τίθεται και θέμα αισθητικής αφού αυτή χάνεται όταν κάποιος σηκώσει ψηλά το κεφάλι του. Ως δήμος είχαμε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό τους συλλόγους της πόλης  επαγγελματικούς, εμπορικούς, ιατρικούς, προκειμένου με την σειρά τους να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες».

Όλη η επικαιρότητα