Ηλεία

Κινδυνεύει με κατάρρευση η γέφυρα Μπούκας Παλαιοχωρίου..

Υπάρχει ανάγκη άμεσης συντήρησης!
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη άμεσης συντήρησης της γέφυρας που βρίσκεται στην Μπούκα Παλαιοχωρίου στον δήμο Πηνειού, επεσήμανε στην εφ. Πατρίς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Κολοκατίνης, καθώς φαίνεται τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ετών να έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές οι οποίες είναι απαραίτητο, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, να αποκατασταθούν.

Ο κ. Κολοκατίνης, δήλωσε πως στην συγκεκριμένη γέφυρα η οποία έχει δημιουργηθεί από το 1978 και είναι τύπου Μπέλεϋ, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την ορμή του ποταμού που περνά από κάτω, έχει υποστεί ζημιές η υποστήλωση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον κ. Κολοκατίνη, να ζητά την άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τόσο για πεζούς όσο και για διερχόμενα οχήματα από το σημείο.

«Η γέφυρα είναι περίπου φτιαγμένη από το 1978, τύπου Μπέλεϋ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει φαγωθεί η υποστήλωση από κάτω και φοβόμαστε με ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν και τη φετινή χρονιά μήπως παρασυρθεί και γκρεμιστεί. Καλό θα ήταν που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να υπάρξουν επεμβάσεις το σημείο να προστατευθεί η γέφυρα από ενδεχόμενη παράσυρση από τα ορμητικά νερά και εξασφάλιση ότι θα παρέχει ασφάλεια σε όσους την χρησιμοποιούν.

Θεωρώ πως είναι πολύ επικίνδυνο το σημείο και αν γύρει η γέφυρα ή στραβώσει δεν επανέρχεται. Πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες τώρα», τόνισε ο κ. Κολοκατίνης.

Όλη η επικαιρότητα