Εκλογές Εκλογικά Νέα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ηλεία Πολιτική

«Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα Κίνημα Αλλαγής στην Ευρώπη» – Το σύνθημα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ που περιόδευσαν στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη, ενωμένη και ισχυρή Ελλάδα είναι το μήνυμα που έδωσαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που περιόδευσαν χθες στην Ηλεία και είχαν επαφές με αιρετούς και πολίτες.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Αλέξανδρος Σταγκουράκης και Λάμπρος Παλάντζας, είχαν επαφές σε Πύργο και Αμαλιάδα και το απόγευμα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

‘Ισχυρή Ευρώπη’

Ο κ. Καμίνης ξεκίνησε τις δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προσδώσει δημοψηφικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη τακτική ως ‘ολέθριο πολιτικό λάθος’, καθώς έτσι υποβαθμίζει τις Ευρωεκλογές και συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη των δυνάμεων του Ευρωσκεπτικισμού και της ακροδεξιάς που επιδιώκουν στην διάλυση της Ευρώπης. «Εμείς θέλουμε μία Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή, μία Ελλάδα ενωμένη και ισχυρή.

. Η Ευρώπη δεν θα είναι ισχυρή εάν δεν είναι ενωμένη, την στιγμή μάλιστα που έχει απέναντί της ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες» είπε χαρακτηριστικά και αναφορικά με την Ελλάδα επεσήμανε ότι βρίσκεται στην πιο δύσκολη ‘γειτονιά’ και χρειάζεται την Ευρωπαϊκή ομπρέλα, ενώ στάθηκε και στις παγκόσμιες προκλήσεις που πρέπει να βρουν την Ευρώπη ενωμένη.

 

‘Να δυναμώσουν οι προοδευτικές δυνάμεις’

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμάρογλου ανέφερε ότι το σύνθημα του Κινήματος Αλλαγής είναι ‘Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα- Κίνημα Αλλαγής στην Ευρώπη’ επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που θα στείλουν οι ευρωκάλπες είναι διπλό. Τόνισε και ο ίδιος ότι είναι λάθος να θεωρούνται οι εκλογές δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη για να προχωρήσει χρειάζεται αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Ζήτησε να δυναμώσουν οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει διχασμός, αλλά ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που θα εξασφαλίζει συναινετική πρόταση εξόδου από την κρίση και τους κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

‘Πολιτική ψήφος’

Ο Ηλείος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ, ο Αμαλιαδίτης Αλέξανδρος Σταγκουράκης ανέφερε ότι είναι τιμή του που είναι από την Αμαλιάδα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά απλός καθημερινός άνθρωπος και ενεργός Ευρωπαίος πολίτης. Είπε ότι οι επιχειρηματίες έχουν ένα ιδιαίτερο κόμπλεξ, να ακροβατούν μεταξύ αριθμών και οράματος και επεσήμανε ότι προσδοκούν σε μία καλύτερη Ελλάδα για να μείνουν στον τόπο που αγαπούν. Υπογράμμισε ότι οι οικονομικές πολιτικές έχουν επιφέρει βαθιά κρίση και οδήγησαν σε ανάπτυξη του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, γι’ αυτό και τόνισε ότι η ψήφος πρέπει να είναι καθαρά πολιτική και δεν πρέπει να αδιαφορήσουν και να απέχουν οι πολίτες από την κάλπη. Ως νέος άνθρωπος είπε ότι για τους νέους το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να δώσει ένα καλύτερο μέλλον με θεματοφύλακα μία γυναίκα, την Φώφη Γεννηματά και όπως είπε χαρακτηριστικά: ‘Κοιτάμε ψηλά με τα μάτια χαμηλά’.

Αισιοδοξία

Στην τοποθέτησή του ο Λάμπρος Παλάντζας χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες τις εκλογές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια έχει δύο επιλογές ή να παραδοθεί στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ή να αναγεννηθεί με τις υγιείς δυνάμεις. Είπε επίσης ότι ο στόχος είναι να αμβλυνθούν οι ανισότητες μέσα στην Ευρώπη και στο εξής να γίνουν πιο δίκαια τα πράγματα και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Παρόντες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Σάκης Κότσιφας, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ στην Ηλεία Σάκης Γιατράς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ στον Δήμαρχο Ήλιδας

Το γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Επίσης, στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι –επίσης– υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.κ.: Γιάννης Μεϊμάρογλου – Εκδότης, επιχειρηματίας, Λάμπρος Παλάντζας – Οικονομολόγος και ο Ηλείος Αλέξανδρος Σταγγουράκης – Οινολόγος, επιχειρηματίας, ενώ συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο, μέλη της Νομαρχιακής και της Τοπικής Επιτροπής.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου και τους εκπροσώπους των τοπικών οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛ. για την πορεία και τα τεκταινόμενα του Δήμου Ήλιδας, ενώ η κουβέντα στράφηκε και γύρω από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αμέσως μετά την συνάντηση, όλοι τους συμμετείχαν στην εκδήλωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΛΕΙΑΣ με θέμα την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Στον Πύργο χθες οι υποψ. Ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γ.Μεϊμάρογλου και Αλ. Σταγγουράκης

Το διψήφιο ποσοστό και η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής σε πόλο σταθερότητας και προόδου είναι ο βασικός στόχος στην κάλπη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, όπως τόνισαν χθες στην εφ. «Πατρίς» οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μεϊμάρογλου και Αλέξανδρος Σταγγουράκης στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Σάκη Γιατρά, και τον αναπλ. Γραμματέα Βασίλη Μανδαράκη.

Κατά τη συζήτησή τους με τον κ. Γεωργιόπουλο κυριάρχησε το ζήτημα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς και άλλα ζητήματα μεταφορών, ενώ αναλύθηκαν και οι παράμετροι των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μεϊμάρογλου δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι «χαλαρή κάλπη» και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΙΝΑΛ.

«Αν φιλοδοξούμε ως χώρα να είμαστε στον πυρήνα της ΕΕ και να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τότε πρέπει να δώσουμε λύσεις με εποικοδομητικό και όχι ιδεοληπτικό τρόπο σε προβλήματα όπως  το μεταναστευτικό, που ευνοούν τον ευρωσκεπτικισμό, την ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην ενιαία εξωτερική πολιτική, στην ενιαία άμυνα και στην ενιαία οικονομική πολιτική, που δεν θα είναι της σκληρής λιτότητας αλλά θα εξασφαλίσει οικονομική πρόοδ και ανάπτυξη με θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε πως το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να πάρει διψήφιο ποσοστό για να μην επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση.

Ο Αλέξανδρος Σταγγουράκης ανέφερε ότι η λιτότητα και η ανεργία αυξανουν τον λαϊκισμό και τον νεοφασισμό, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μαζική μετανάστευση των νέων.

«Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τη χώρα. Δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς, αλλά με την ψήφο μας να στείλουμε μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση. Εϊναι αναγκαίο να υπάρξει τρίτος πόλος που θα ενώσει τους Έλληνες, για αυτό και το ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάρει διψήφιο ποσοστό», είπε.

Ρεπορτάζ: Μαρία Καραμπάτση – Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα