Ηλεία Οικονομία

ΔΟΥ Πύργου: Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» – Κατέθεσαν 1 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Το παρόν έξω από το κτήριο της ΔΟΥ Πύργου έδωσε χθες για μια ακόμα χρονιά το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», όπου κατέθεσαν ένα ευρώ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ως εγγύηση για τα τέλη κυκλοφορίας και είχαν ως βασικό αίτημά τους προς την κυβέρνηση να είναι η απόδοση εξηγήσεων σχετικά με το που καταλήγουν τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην ανάγκη να δοθεί εξήγηση από την κυβέρνηση για την κατάληξη των χρημάτων από τα τέλη κυκλοφορίας, που υπολογίζονται συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ, εστίασε περισσότερο ο Γιώργος Δούνιας.

Στο σημαντικό αυτό ζήτημα των τελών κυκλοφορίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Ηλείας Γιώργος Δούνιας, που εστίασε στους λόγους που οδηγούν τον κόσμο να συμμετέχει με το κίνημα αυτό: «Ήρθαμε στην Εφορία για να καταθέσουμε 1 ευρώ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ως εγγύηση για τα τέλη κυκλοφορίας. Έχουμε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα αρκετά χρόνια τώρα, κάνουμε συλλογική αγωγή και ζητάμε από το ελληνικό δημόσιο να αποδείξει που καταλήγουν τα χρήματα απ’ τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο, ποσό που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που βλέπουμε οδικά δίκτυα να είναι σε τραγική κατάσταση. Στην Ηλεία, έχουμε από τα χειρότερα οδικά δίκτυα, με μάρτυρες πολίτες που μας λένε ότι είναι από χωριά και στην ουσία είναι αποκλεισμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου χρόνια τώρα. Με την τεράστια υπερφορολόγηση που πληρώνουμε, ζητάμε να δούμε που καταλήγει αυτό το ποσό που συσσωρεύεται στα ταμεία. Λόγω ότι το δικαστήριο είναι διοικητικό υπάρχει χρονοβόρα διαδικασία, αλλά θα περιμένουμε να πραγματοποιηθεί για να δώσουμε όλοι το παρόν».

Όλη η επικαιρότητα