Ηλεία

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Ανδραβίδα, Λεχαινά και Βάρδα

Ακούστε το άρθρο

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» , η ναυαρχίδα του συλλόγου,  υλοποιεί δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά – μαθητές των σχολείων του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Σήμερα μετά την Ανδραβίδα, σειρά έχουν τα Λεχαινά και αύριο  η Βάρδα.

Ένας από τους εθελοντές ιατρούς που βρέθηκε χθες στο κινητό πολυιατρείο στην Ανδραβίδα, ήταν και ο κ. Γιάννης Λέντζας, διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδος: «Προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες σε ένα τόσο άξιο θεσμό που είναι το Χαμόγελο του Παιδιού γιατί πιστεύω ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να είμαστε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες και να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να βοηθάμε στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας των ευπαθών ομάδων και ιδίως των παιδιών. Οι εξετάσεις που γίνονται είναι πρωτοβάθμιες: οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές, ορθοπεδικές και παθολογικές»

Ένα μεγάλο πρόγραμμα

Το μέλος του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ρίξει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης των παιδιών για θέματα υγείας. Ο δήμος έχει αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά στη διάθεσή του την ναυαρχίδα του Πολυιατρείου μας και με την στήριξη των ιατρικών συλλόγων του οδοντιατρικού συλλόγου, την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φυσικά τους εθελοντές ιατρούς εξετάζουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε. Τους ευχαριστούμε πολύ. Σε λίγο καιρό ξεκινά εδώ στην Ηλεία ένα μεγάλο πρόγραμμα υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Χρήσιμη δράση

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος δήλωσε:

“Ξεκίνησε από χθες (προχθές) η δράση με την οποία εξετάζονται δωρεάν παιδιά δημοτικών σχολείων. Η διαδικασία γίνεται με συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Ανδραβίδας Κυλλήνης και τις εξετάσεις κάνουν εθελοντές ιατροί.Ως δήμος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την κινητή μονάδα «Χαμόγελο του Παιδιού», το Κέντρο Κοινότητας Ανδραβίδας Κυλλήνης, τους ιατρικούς συλλόγους Αμαλιάδος και Πύργου, τον Οδοντιατρικό σύλλογο Ηλείας,  το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος, το Νοσοκομείο Πύργου και το ΚΥ Γαστούνης για την προσφορά τους. Τετάρτη και Πέμπτη ο Ιπποκράτης θα βρίσκεται στα Λεχαινά και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Βάρδα. Η δράση είναι πολύ χρήσιμη γιατί κάποιος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για ιατρικές εξετάσεις των παιδιών του”

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος δήλωσε: «Ευχαριστούμε την κινητή μονάδα από το Χαμόγελο του Παιδιού που βρίσκεται στην Ανδραβίδα για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις των παιδιών μας και φυσικά ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών.»

Όλη η επικαιρότητα