Περιβάλλον

Κινητοποίηση στο χείμαρρο Γκουρλέσσα (Κασιδιάρη)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου κινητοποίηση στο χώρο του χειμάρρου Γκουρλέσσα όπου παραβρέθηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιάτας, κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και εκ μέρους του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων οι κ.κ. Τρεμόπουλος Μ. (πρώην Ευρωβουλευτής), Γουβιάς (συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας), Κανέλλης Γ. (οργανωτικός υπεύθυνος Δ. Ελλάδας) όπου και συζητήθηκαν ενώπιον των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ τα προβλήματα της περιοχής με στόχο την ανάδειξή τους και την εξεύρεση λύσεων.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αφορούσαν την ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων ελαιοτριβείων στην κοίτη του χειμάρρου Γκουρλέσσα (Κασιδιάρη) και την ανυπαρξία έργων στήριξης στις όχθες του ποταμού με ορατό τον κίνδυνο κατακρήμνισης του δρόμου, προβλήματα που διαπιστώθηκαν από όσους παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση.

Τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν με τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιάτας τα επόμενα βήματα κινητοποίησης και ανάδειξης των προβλημάτων της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα