Ηλεία

Κινητοποίηση υγειονομικών στο νοσοκομείο του Πύργου – Ζητούν μονιμοποίηση

Οι εργαζόμενοι καλούν σε 4ωρη στάση εργασίας.
Ακούστε το άρθρο

Τετράωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείο Πύργου θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσουν που εξαγγέλθηκαν πριν από μερικές ημέρες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Την απόφαση για συμμετοχή στην διαμαρτυρία για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων έλαβε ομόφωνα έπειτα από συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου με τους εργαζόμενους. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποφαίστηκε, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 π.μ. 03:00μμ πρωινή βάρδια, ενώ το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν και στην πύλη του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα του.

Αντιστεκόμαστε στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους με την πρόταση για οληγόμηνες παρατάσεις, παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνόντων για ετήσιες ανανεώσεις των συμβασιούχων.

– Διεκδικούμε και απαιτούμε καθολική ανανέωση όλων των συμβασιούχων για ένα τουλάχιστον έτος, και οριστική απορρόφηση τους στο ΕΣΥ.

– Αντιστεκόμαστε στην επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία» ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα