Ηλεία

Κοινό μήνυμα και στόχος η συνεργασία – Σε καλό κλίμα η κοπή της πίτας στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με κυρίαρχο το μήνυμα της συνεργασίας και της σύμπνοιας για την πρόοδο της Ηλείας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΠΕ Ηλείας, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλου, στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου στον Πύργο.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ.Γερμανός, παρουσία πλήθους κόσμου, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της παιδείας στη σύγχρονη κοινωνία.

«Ευλογώ διότι είστε το κέντρο και από δω πρέπει να πηγάζουν όλες οι τοπικές κατευθύνσεις και πρόοδοι. Εύχομαι σε όλους να και ιδιαίτερα στον υφυπουργό, γιατί χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να ανεβούμε ψηλότερα, αλλά καλές δουλειές χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να κάνουμε. Με δύναμη και φωτισμό του θεού να προχωρήσουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερα και περισσότερα. Όσο ζούμε να είμαστε ακμαίοι, να έχουμε δυνάμεις και να προχωράμε πάντα για το καλό», τόνισε ο κ.Γερμανός επικαλούμενος τον μύθο της Ηούς, η οποία είχε ζητήσει από τον Δία αιώνια ζωή για τον σύντροφό της αλλά όχι και αιώνια νιότη.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας μέσα στο 2018, για να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για όλη την Ηλεία.

«Εύχομαι να είναι μια καλή χρονιά για την Ηλεία και όλη τη χώρα. Πολιτικά είναι η τελευταία προεκλογική χρονιά, για αυτό και θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας κάθε ικμάδα των δυνάμεων και να είναι χρονιά συνεργασίας, η οποία μας έλειπε αλλά τη βρίσκουμε σιγά σιγά. Όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και πρόοδος, το χρειάζεται ο τόπος. Με συνεργασία και αλληλεγγύη θα φέρουμε καλύτερο μέλλον για την Ηλεία. Εύχομαι ειρήνη και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Μήνυμα Μπαξεβανάκη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Ο υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης, δήλωσε ότι το 2018 θα είναι η  τελευταία μνημονιακή χρονιά για την Ελλάδα, τονίζοντας πως τόσο σε επίπεδο νομού όσο και χώρας, είναι σημαντική η συνεργασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

«Το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά που ο κόσμος υπέφερε όσα υπέφερε επί 7-8 χρόνια. Οι θυσίες του κόσμου έχουν πιάσει τόπο, και μετά τον Αύγουστο θα μπορούμε να μιλάμε σε ένα νέο τοπίο για τη χώρα μας, όπου θα αρχίζει σταδιακά η ζωή των ανθρώπων να γίνεται καλύτερη. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να γίνεται η ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Για τον νομό μας έχει μεγάλη σημασία είναι όλοι όσοι ασκούμε οποιουδήποτε είδους εξουσία, είτε κυβερνητική είτε αυτοδιοικητική είτε των τοπικών φορέων, να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα σε αυτό», είπε ο κ. Μπαξεβανάκης, προσθέτοντας ότι στο επικείμενο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα στα τέλη του μήνα θα αποτυπωθεί η κοινή θέληση όλων για να πάνε καλύτερα τα πράγματα και για την περιοχή.

Στόχος η συνεργασία με το Παν/μιο Πελ/σου

Ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ. Λιατσής υπογράμμισε τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δήμου και Περιφέρειας και έθεσε επί τάπητος τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με στόχο την ίδρυση σχολής στον Πύργο.

«Πρέπει να αποδειχθεί ότι η Ηλεία ανήκει διοικητικά στην Πελοπόννησο και πιστεύω ότι θα αρχίσει ένας κύκλος ενεργειών προκειμένου να πείσουμε το Πανεπιστήμιο Πελ/σου ότι και η Ηλεία είναι στην Πελοπόννησο ώστε να τροποποιήσει το καταστατικό του και να μπορέσουμε να έχουμε δικαιωματικά μια πανεπιστημιακή σχολή στον Πύργο», δήλωσε ο κ. Λιατσής, εξάροντας τις πρωτοβουλίες του κ. Μπαξεβανάκη για το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ευχήθηκε και το 2018 να είναι «ένας καλύτερος χρόνος, χρόνος αλλαγής σε νοοτροπία και και πάνω από όλα αλλαγή στον κόσμο που έχει να κάνει με τα προβλήματα, στους πολιτικούς συσχετισμούς με εθνική συνεννόηση και αλληλεγγύη, για να πάμε μπροστά για να κερδίσουν οι έλληνες αυτό που τους αξίζει και που τους έχει στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καλή χρονιά με υγεία».

Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του διευθυντή του Οφθαλμολογικού του Νοσοκομείου Πύργου, Αβραάμ Κωστόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και ευχήθηκε να ξεφύγει ο κόσμος από τη μιζέρια και το 2018 να εξελιχθεί καλά στον οικονομικό και τον πολιτικό τομέα.

Όλη η επικαιρότητα