Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό

Ακούστε το άρθρο

Οι κ.κ. Χρήστος Αθανάσουλας και Βασίλης Σωτηρόπουλος από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου επισκέφτηκαν τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξή τους στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Χρήστος Αθανάσουλας σε δήλωση του αναφέρει για αυτή την επίσκεψη.

«Η χειρονομία μου αυτή δείχνει τη στήριξή μου στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες κι εμμέσως είναι η πιο “σεμνή” απάντησή μου σε όσες αντιρρήσεις εκφράστηκαν, άδικα, απερίσκεπτα και φοβισμένα, αυτές τις μέρες από συμπολίτες μας. Επ’ ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι κι εφέτος – για 8η χρονιά- η Μητρόπολη Ηλείας ανέλαβε να στηρίξει τα παιδιά του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ με γραφική ύλη. Από την πρώτη χρονιά της δράσης αλληλεγγύης που κάνουμε στον Πύργο, βοηθάει ανοιχτόκαρδα και γενναιόδωρα, χωρίς να εξετάζει αν κάνουμε μάθημα σε παιδιά Ελλήνων, παιδιά μεταναστών (από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία κ.α.) ή παιδιά Ρομά…

Μαζί μου για άλλη μια φορά ο άνθρωπος που μετέχει ολόψυχα στον συντονισμό αυτού του αγώνα, κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος (Φυσικός, πρώην Λυκειάρχης)».

Όλη η επικαιρότητα