Εκπαίδευση Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Ξεκίνημα για 8η χρονιά

Τις πύλες του άνοιξε χθες το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, τελώντας χθες νωρίς το απόγευμα τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου όπου και στεγάζεται. Περίπου 90 μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα έχουν τη στήριξη σχεδόν 35 εθελοντών (σ.σ. καθηγητών και άλλων), προκείμενου να επιτύχουν τους στόχους τους…

Έστω και με δυσκολία –όπως κάθε χρονιά άλλωστε- το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου δηλώνει παρόν για 8η συνεχή χρονιά όντας η παλιότερη σε διάρκεια δομή αλληλεγγύης στα χρόνια της κρίσης. Πολύτιμος συμπαραστάτης σε παιδία οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και οι εθελοντές του θα είναι και φέτος σύμμαχος της προσπάθειας όλων αυτών των παιδιών για να καταφέρουν να αποκτήσουν γνώση αλλά και τη εισαγωγή τους σε τμήματα της Γ`βθμιας Εκπαίδευσης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος που –απευθυνόμενος στους μαθητές-  μεταξύ άλλων πως «Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι κοντά σας για να σας προσφέρει ότι καλύτερο και να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.».

Παρόν στην τελετή αγιασμού ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που τόνισε πως «Οι συμμετέχοντες στην λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κάνουν μια προσπάθεια ηρωική και νομίζω ότι τα αποτελέσματα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι καλά. Ο δήμος βρίσκεται δίπλα σας κι εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και επιτυχία στην όλη προσπάθεια».

Ξεκάθαρο μήνυμα…

Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα που περνά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ο εμπνευστής του Χρήστος Αθανάσουλας είπε ότι «Αυτό που ξεκινάμε για 8η χρονιά πρέπει να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κάτι το τζάμπα. Δεν είναι κάτι το φτηνό, δεν είναι κάτι το εύκολο και σίγουρα δεν είναι κάτι το δεδομένο. Με πολύ αγωνία καταφέραμε να βρεθούμε 35 άνθρωποι πάλι, αφήνοντας τα προσωπικά μας προβλήματα στην άκρη για να βοηθήσουμε τόσα παιδιά και τόσες οικογένειες. Οι καθηγητές που μας στηρίζουν αντί να επιδιώκουν τον προσωπικό τους πλουτισμό είναι εδώ για να πουν στους μαθητές τι όμορφο είναι να βοηθάς τον διπλανό σου».

Παράλληλα ο κ. Αθανάσουλας συμπλήρωσε πως «Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας που μας βοηθά για 8η χρονιά με γραφική ύλη βιβλία κι ότι άλλο χρειαστήκαμε. Ευχαριστούμε επίσης και τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο που μας στήριξε και την προηγούμενη χρονιά και φέτος όπως και το σωματείο ΑΓΕΠ Ηρακλής, τους βουλευτές Διονύση Καλαματιανό και Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, καθώς και όποιον άλλο αγωνιά για την προσπάθεια μας».

Μετά την τελετή αγιασμού οι μαθητές «χωρίστηκαν» σε τάξεις (Α`, Β` και Γ` Λυκείου), μπήκαν στις αίθουσες ενώ τους παραδόθηκε και το πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι ελλείψεις…

Αν και η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι γεγονός και για την φετινή χρονιά υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα λείπουν ένας μαθηματικός, ένας φιλόλογος κι ένας οικονομολόγος  που θα μπορούν να διδάξουν από δυο ώρες την εβδομάδα καθένας… για περισσότερες πληροφορίες οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνήσουν στα 698 698 7982 και 694 799 7954 (από πρωί έως βράδυ) και στο 26210 20551 (5 έως 9 μμ).

Όλη η επικαιρότητα