Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή η σελίδα για τις ενστάσεις

Ακούστε το άρθρο

Παρότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019 έχει ήδη εκπνεύσει, η σελίδα για τις ενστάσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου.

Στην προσπάθεια να υπάρξουν διορθώσεις έστω και την τελευταία στιγμή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να βρει κονδύλια προκειμένου ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί στις 300.000 από τις 255.000 που είχε αρχικώς υπολογιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Στόχος είναι τα χρήματα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως την 31η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.

via

Όλη η επικαιρότητα