Ηλεία

Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαλιάδας: «Ελάτε να γεμίσουμε τα ράφια» – έκκληση από την συντονίστρια

Ακούστε το άρθρο

Έκκληση να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο , σε όσους φυσικά έχουν την δυνατότητα, απευθύνει η συντονίστρια της δομής κ. Νικολοπούλου Νικολίνα, μέσω της «Πατρίς».

Χθες ήταν η τελευταία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και στην σίτιση στο δήμο Ήλιδας. Μέχρι χθες το πρωί είχαν κατατεθεί 300 αιτήσεις που αφορούν περίπου 600 ωφελούμενους.

Οι δομές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μετά τις 10 Αυγούστου, καθώς θα προηγηθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός όσων θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Εθελοντική προσφορά

Βέβαια, το κατά πόσο θα είναι γεμάτα τα ράφια εξαρτάται και από την ευαισθησία και ανταπόκριση των πολιτών, γιατί χωρίς την συνεισφορά τους είναι δύσκολο να λειτουργήσουν οι δομές, η λειτουργία των οποίων στηρίζεται κατ’ εξοχήν σε χορηγίες, γιατί το ΕΣΠΑ δεν διαθέτει χρήματα για την αγορά τροφίμων και ουσιαστικά από την επιχορήγηση καλύπτονται μόνο τα πάγια έξοδα και η μισθοδοσία του προσωπικού. «Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας και φυσικά σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προσφέρουν τρόφιμα γιατί η λειτουργία της δομής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εθελοντική κοινωνική προσφορά», δηλώνει η ΠΕ/διοικητικός κ. Νικολοπούλου Νικολίνα.

Οι πρώτες προσφορές και χορηγίες έχουν βρει την θέση τους στα ράφια από δύο σουπερ μάρκετ της Αμαλιάδος, απλούς πολίτες, συλλόγους, φορείς και επιχειρηματίες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διαθέτει τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, βιβλία κλπ.

«Μόνο με συνταγή»

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Να σημειωθεί ότι τα φάρμακα θα χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Παράλληλα η δομή της σίτισης θα σιτίζει τους ωφελούμενους από Δευτέρα έως Παρασκευή και μάλιστα τις Παρασκευές θα είναι διπλές οι μερίδες για να καλύπτεται και το Σαββατοκύριακο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και στο τηλέφωνο: 26220-24574.  Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο πέραν της κ. Νικολοπούλου εργάζονται οι: Αντωνοπούλου Αργυρώ (ΠΕ φαρμακοποιός), Αντωνοπούλου Αιμιλία (Κοινωνική λειτουργός), Παρρά Κωστούλα (Γενικών καθηκόντων), Ξένη Γεωργία (Γεν.καθηκόντων) και Μωραίτης Αλεξιος (μάγειρας).

Όλη η επικαιρότητα