Ηλεία

«Κοινός στόχος η ασφάλεια του λιμανιού» – Δεσμεύσεις για πολλαπλή συνδρομή του Λιμενικού στο Κατάκολο από τον Αρχηγό του Στ.Ράπτη

Ακούστε το άρθρο

Συνοδοιπόρος στο θέμα της ασφάλειας και της θωράκισης του λιμανιού του Κατακόλου από την παράνομη μετανάστευση εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, κατά την επίσκεψή του στο επίνειο του Πύργου και τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Ο κ. Ράπτης, συνοδευόμενος από τον α΄Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, τον Κλαδάρχη Ασφαλείας Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου και τον διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοικήσης Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχο Σπ. Κοντομάρη, αρχικά επισκέφθηκαν στο Λιμεναρχείο Κατακόλου τον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Ακουμιανάκη, ο οποίος τους υποδέχθηκε μαζί με τους επιτελείς και το προσωπικό του Λιμεναρχείου, όπου και συζήτησαν για λίγη ώρα, και στη συνέχεις μετέβησαν στα γραφεία του Ταμείου, όπου τους υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Τοπ. Διαμερίσματος Μάκης Ρομποτής, ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Άγγ. Παναγιωτακόπουλος και οι ειδικοί Σύμβουλοι τού Ταμείου, Αντιπλοίαρχος ε.α.  Ζώης Υφαντής, ΠΝ  Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου, Σάκης Μπουλούτας.

Ο κ. Βαρουξής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη στην Ηλεία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Κατάκολο. Εξαίροντας τη συνεργασία με το λιμεναρχείο, ο πρόεδρος του Ταμείου τόνισε ότι η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση, ζητώντας τη συνδρομή του Λιμενικού στην επέκταση του  Διεθνoύς Κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών με ακυβέρνητα σκάφη στα οποία κατά κανόνα στοιβάζονται μετανάστες.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα