Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα 10ήμερη προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο

Παρά την αρχική άρνηση για χορήγηση επιπλέον προθεσμίας οι εισαγγελικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν δεκτό το νέο αίτημα των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου.
Ακούστε το άρθρο

Νέα 10ημερη προθεσμία χορήγησαν τελικά οι εισαγγελικές αρχές στον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παρά την αρχική άρνηση για χορήγηση επιπλέον προθεσμίας οι εισαγγελικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν δεκτό το νέο αίτημα των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου.

Κατόπιν αυτού ακυρώνονται οι όποιες προθέσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου για κατάθεση αίτησης εξαιρέσεως σε βάρος της εισαγγελέως ανηλίκων που θα οδηγούσε σε «πάγωμα» της έρευνας.

Η υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η αρχή του νήματος της υπόθεσης, που κατέστησε ύποπτο τον πατέρα Αντώνιο, βρέθηκε από την καταγγελία ενός 19χρονου που στην κατάθεσή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως όσο δενόταν με τον πατέρα Αντώνιο, είχε αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετεί.

«Του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Σταδιακά ο ιερέας άρχισε να με χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ όταν πηγαίναμε για μπάνιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Μάλιστα, είχε αναφερθεί σε πληθώρα ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μια από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποιος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

Όμως, η υπόθεση «έδεσε» με τη συμπληρωματική κατάθεση ενός 15χρονου φιλοξενούμενου της δομής στο Βόλο.

Ο ανήλικος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε από την Εισαγγελία μέσα από την κατάθεση που έδωσε ο 19χρόνος, ο οποίος κατήγγειλε πρώτος για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο.

Ο 15χρονος στην πρώτη του κατάθεση αναφέρθηκε σε περιστατικό με στέλεχος της δομής που τον φιλοξενούσε.

«Ήμουν ένα πρωί κατά τις οκτώ πάνω στο όροφο του σπιτιού, με βλέπει ο κύριος Π. και μου λέει: “Έλα εδώ. Έχουμε μια δουλειά να ολοκληρώσουμε”. Εκείνη τη στιγμή περνάει ο κύριος Β. ο παιδαγωγός και ο Π. του ζήτησε τα κλειδιά από τα εργαστήρια. Ο κύριος Β. του τα έδωσε και ο κύριος Π. του είπε πω αν τα χρειαστούν να τον πάρουν τηλέφωνο και να μην πάνε προς τα εργαστήρια.

Μετά μου ζήτησε ο κύριος Π. να τον ακολουθήσω και με πήγε στο οινοποιείο, στο υπόγειο και κλείδωσε την την πόρτα. Μετά με έβαλε να κάτσω πλάτη στην πόρτα. Εκεί είχε ένα τραπεζάκι και τρεις καρέκλες.

Στο κέντρο καθόμουν εγώ και δεξιά ο κύριος Π. αλλά σηκωνόταν κάποιες φορές και καθόταν από τα αριστερά. Μετά συζητούσαμε για ένα θέμα, αν είχα μπλέξει εγώ με μια υποτιθέμενη ληστεία στην Κιβωτό, που λέγανε κάποια άτομα, ότι ήμουν και εγώ. Σηκωνόταν, πήγαινε γύρω- γύρω από εμένα και το τραπέζι και με ρώταγε συνέχεια αν έστω μίλαγα με τον Α. (τρόφιμο) και αν είχα σχέση εγώ με αυτό.

Εγώ αρνούμουν το περιστατικό. Την πρώτη φορά που του είπα ότι δεν έχω καμία σχέση, σταμάτησε να μιλάει για ένα λεπτό, έβγαλε την μπλούζα του από μέσα φορούσε ένα φανελάκι, και έκατσε δίπλα μου. Μετά έτριβε τα χέρια του. Μετά εγώ πήγα λίγο πιο πίσω και αυτός μου είπε να πάω πιο κοντά του. Εγώ πήγα πιο κοντά και τότε μου έσκασε ένα χαστούκι στο δεξί μου αυτί».

Στη συνέχεια, όταν τον μετέφεραν στην κουζίνα, ένας από τους εργαζόμενους στη δομή είπε στη μαγείρισσα να μην του επιτρέψει επαφή με αλλά παιδιά γιατί είναι επικίνδυνος.

«Της είπε να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, γιατί είμαι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους και αν έρθουν οι παιδαγωγοί ή παιδιά, να τους διώξει από την κουζίνα, που ήμουνα εγώ εκεί. Μετά η μαγείρισσα με ρώτησε γιατί είμαι έτσι και εγώ της είπα ότι πονάει το κεφάλι μου. Μου έδωσε ένα ντεπόν και έκατσα στο τραπέζι της κουζίνας. Μετά με πόναγε το κεφάλι μου πολύ έντονα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι «μικροί» και οι «μεσαίοι» κάτσανε να φάνε και εγώ έφυγα από την κουζίνα και ο κύριος Π. ο παιδαγωγός μου είπε να πάω στο δωμάτιο. Την ώρα που έμπαινα εγώ στο δωμάτιο, έμπαινε και ο (…) και τον είδα κλαμένο. Μου είπε ότι έφαγε ξύλο από τον κύριο Π.»

Όλη η επικαιρότητα