Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις

Ακούστε το άρθρο

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της “Κιβωτού του Κόσμου“, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Κύκλοι του πατέρα Αντωνίου απάντησαν μέσω του ΣΚΑΪ ότι “για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 μετά από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την Κιβωτό μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα”.

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.“Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της πργάνωσης.

Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος”, σχολίασαν κύκλοι του πατέρα Αντώνίου και της πρεσβυτέρας στον ΣΚΑΪ.

Όλη η επικαιρότητα