Πολιτική

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση του λαού»

Ακούστε το άρθρο

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση.

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή – μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε: «Κοιτάξτε πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το 3οχειρότερο, πιο σκληρό, μνημόνιο».

Όλη η επικαιρότητα