Ηλεία Πολιτική

ΚΚΕ Ηλείας: Η φωνή και η Τέχνη του Κώστα Καζάκου θα συντροφεύουν τους μελλοντικούς μας αγώνες

(Δελτίο τύπου)
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του κόμματος στην Ηλεία  αποχαιρετάμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό το σύντροφό μας Κώστα Καζάκο.

Τον μεγάλο θεατράνθρωπο που πάλεψε ακούραστα και με συνέπεια στο μετερίζι του καθημερινού αγώνα των ανθρώπων του μόχθου και μέσα από την τέχνη του αλλά και στους λαϊκούς αγώνες.

Ο Κώστας Καζάκος από παιδική κιόλας ηλικία συνειδητοποίησε ότι η θέση του δεν ήταν πουθενά αλλού εκτός από το πλευρό των εργαζομένων, του λαού. Με τη στάση ζωής του έγινε παράδειγμα. Δεν έσκυψε το κεφάλι. Έγινε φάρος φωτεινός για να συνεχίσει να υπάρχει η σπίθα στα δύσκολα χρόνια της Χούντας. Μέχρι την τελευταία στιγμή και με βαθιά πίστη στο δίκιο του αγώνα, έδωσε αταλάντευτα όλες του τις δυνάμεις κι απ’ όποιο πόστο του ζητήθηκε για τη μεγάλη υπόθεση της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Σύντροφε Κώστα

Οι μνήμες που μας μετέφερες από τα παιδικά σου χρόνια στο Πύργο και τις συναντήσεις σου, μικρό παιδί ακόμα, με το Νίκο Μπελογιάννη θα μας συντροφεύουν στους μελλοντικούς μας αγώνες. Ξέρουμε ότι θα είσαι δίπλα μας σε αυτούς τους αγώνες, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα μας λες ιστορίες από τις συναντήσεις σου με το Μάνο Λοΐζο, θα βρίσκεσαι στο πλευρό των πυρόπληκτων του Νομού μας που παλεύουν να μείνουν στο τόπο τους και θα παρευρίσκεσαι σε οποιοδήποτε λαϊκό αγώνα σου ζητηθεί να βοηθήσεις.

Οι σύντροφοι σου από την Ηλεία θα σε αποχαιρετήσουμε, όπως σου πρέπει, συμμετέχοντας στην αποχαιρετιστήρια τελετή της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό αλλά και στο Νομό μας που τόσο αγάπαγες.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του, τη σύζυγό του, Τζένη, στα παιδιά του, Κωνσταντίνο, Αλέξανδρο, Ηλέκτρα και Μάγια, καθώς και στα εγγόνια του.

Όλη η επικαιρότητα