Ηλεία

ΚΚΕ: «Ρίξτε ψηφοδέλτιο της ρήξης!»

kke3.jpg

Την κεντρική του πολιτική εκδήλωση, λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, πραγματοποίησε χθες το ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Ομιλητής ήταν ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος του εργατικού τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας τον κόσμο να μην πιστεύει τα ψεύτικα διλήμματα και να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο της ρήξης, που θα στείλει το μήνυμα και ενάντια στο μνημόνιο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ενάντια σ’ αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εκδήλωση είχε αρκετό κόσμο, με το «παρών» να δίνουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, συνταξιούχοι, αγρότες, συνδικαλιστές, άνεργοι οικοδόμοι και μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ προγραμματίζει εξόρμηση σε χώρους δουλειάς για την καλύτερη ενημέρωση του λαού, ενώ την Κυριακή τα μέλη του ΚΚΕ, θα μοιράζουν έξω από τα εκλογικά κέντρα το ψηφοδέλτιο, που θα γράφει «Όχι στην πρόταση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, όχι στην πρόταση της κυβέρνησης, αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

             

 

Γιάννης Τεφάνης

Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ

«Καλούμε τον λαό να πει την Κυριακή, διπλό όχι. Όχι στο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι και στο μνημόνιο των δανειστών και της τρόικας. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να οργανωθούμε, γιατί μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Είτε ναι, είτε όχι και τα δύο σημαίνουν, ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων τα οποία δεν αρχίζουν τώρα αλλά έρχονται να προστεθούν, στους 500 εφαρμοστικούς μνημονικούς νόμους, που ήδη έχουν ψηφιστεί. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορεί να βγει άκυρο αλλά θα είναι το μόνο άκυρο που θα τους πονέσει».

Χρήστος Γιαννόπουλος

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε βιώσει στο πετσί μας τι εστί Ε.Ε. και δεν μπορούμε να ακούμε τα ψευτοδιλήμματα που βάζουνε οι μεν και οι δε. Όλοι υπηρετούνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την Ε.Ε. Καλώ τους αγροκτηνοτρόφους να συνταχθούν με την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε. Κάποιοι φοβίζουν τους αγρότες για τις επιδοτήσεις. Να ξέρουν ότι τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα δεν είναι επιδοτούμενα και τα κονδύλια αυτά συνεχώς μειώνονται και μετά το 2019 θα ενισχύονται μόνο οι μονοπωλιακοί όμιλοι  μέσω της νέας ΚΑΠ και όχι στους απλούς αγρότες».

Γιώργος Ηλιόπουλος

Οργανωτικός Γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων

«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει ο λαός, οι εργαζόμενοι, και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν, στα μνημόνια  που έρχονται είτε με το ναι είτε με το όχι. Να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νέοι, ότι μπροστά τους  περιμένουν τα δύσκολα. Ο χώρος της οικοδομής δεν πρόκειται να ανακάμψει, αν δεν αλλάξει πολιτική. Θα περάσουν δεκαετίες, οι οικοδόμοι με εξαθλίωση για τους ίδιους και τις οικογένειες τους αν δεν αντισταθούν».  

Όλη η επικαιρότητα