Life

Κλασικά λάθη που κάνεις σε ένα καινούριο φλερτ

Ακούστε το άρθρο

Λάθη που σχεδόν όλοι έχουμε κάνει και –πιθανότατα- θα συνεχίζουμε να κάνουμε.

Είναι φυσικό και επόμενο όταν δύο-τρία ραντεβού πάνε όπως τα θέλεις, να κάνεις όνειρα για μία σχέση γεμάτη καρδούλες και κινηματογραφικά ηλιοβασιλέματα. Ίσως όμως καμιά φορά παρασύρεσαι και επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος, τα οποία μπορεί και να μην είχες συνειδητοποιήσει ότι κάνεις.

Τα δίνεις όλα
Ίσως νώθεις ότι ταιριάξατε και υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ σας. Μία ανεξήγητ φλόγα βλέπεις στα μάτια του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου. Δυστυχώς καμιά φορά, αυτό μπορεί να είναι δημιούργημα της φαντασίας σου και το φλερτ σου να μην είναι ακόμα σίγουρο για τη μεταξύ σας σχέση. Κράτα λίγο τα χαλινάρια του εαυτού σου και προστάτεψε τα συναισθήματά σου.

Εθελοτυφλείς
Ορισμένες φορές τα σημάδια είναι μπροστά μας και τα δικαιολογούμε. Για παράδειγμα, μπορεί το ραντεβού σου να μην πέρασε το “τεστ με το σερβιτόρο”, αλλά εσύ σκέφτηκες ότι ίσως και να έχει κακή διάθεση. Μπορεί να έγινε οτιδήποτε το οποίο σου προμήνυε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για εσένα, αλλά λόγω ενθουσιασμού το παρέβλεψες. Μάλλον θα βοηθούσε λίγο περισσότερο αν τουλάχιστον το συζητούσες εκείνη τη στιγμή που συνέβη.

Ξεχνάς τα «πιστεύω» σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε κάποια όρια. Ορισμένοι για παράδειγμα δεν βγαίνουν με καπνιστές. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιοτροπίες και τους δικούς του λόγους για να απορρίψει ορισμένα χαρακτηριστικά που του προκαλούν δυσφορία. Ξαφνικά, γνωρίζεις έναν άνθρωπο που ξεπερνά τα όριά σου και αντί να κρατήσεις μία απόσταση, παραδίδεσαι στο απαγορευμένο.

Προσαρμόζεσαι στο πρόγραμμα του/ης
Μπορεί όλη την εβδομάδα να δουλεύετε και να είστε απασχολημένοι και οι δύο. Σου λέει ότι έχει χρόνο μόνο την Κυριακή το απόγευμα και εσύ ακυρώνεις τα πλάνα που είχες με την παρέα σου «γιατί δεν μπορεί άλλη μέρα». Είναι εύκολο να παρασυρθείς, όμως καλό είναι να θυμάσαι ότι η σωστή απόφαση είναι συνήθως και η δύσκολη.

Αλλάζεις
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Στην προσπάθειά μας να αρέσουμε στο φλερτ μας, καταφεύγουμε σε δόλιους τρόπους. Άλλοι υποδύονται τους θεατρόφιλους, άλλοι τους ρομαντικούς, άλλοι τους φίλαθλους. Ωστόσο, το ξέρεις και εσύ, ότι η αλήθεια είναι πως αν δεν αρέσεις στον άλλο για αυτό που είσαι, δεν έχει και πολύ νόημα να καταλήξετε μαζί.

Δεν αφήνεις ανοιχτές πόρτες
Ένα άλλο κλασικό λάθος που κάνουμε σε μία καινούρια γνωριμία είναι ο αποκλεισμός οποιουδήποτε άλλου ατόμου φλερτάραμε. Μπορεί να μην σου φαίνεται σωστό να συναναστρέφεσαι ερωτικά με πολλά άτομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έστω από ευγένεια δεν θα απαντήσεις σε ένα μήνυμα. Εξάλλου δεν υποχρεούσαι αν δεν έχετε συζητήσει καν το θέμα της δέσμευσης και η συμπεριφορά του/ης δείχνει το αντίθετο.

Μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης
Δε θα σε κατηγορήσουμε που μπήκες στο προφίλ του/ης και έψαξες τα πάντα. Αν και θα σε συμβουλέψουμε να το αποφεύγεις γενικά γιατί δεν προσφέρει τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί και να πέτυχες την πρώην σχέση ή κάποιο άτομο που φαίνεται να φλερτάρει. Και φυσικά το πρώτο που έκανες ήταν να συγκριθείς μαζί του/ης. Αυτό δεν έχει νόημα. Πραγματικά, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις το άτομο με το οποίο μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου, τι ελαττώματα έχει. Και κυρίως δεν ξέρεις ποιες είναι οι απαιτήσεις και τα γούστα του ανθρώπου που φλερτάρεις.

Κατηγορείς τον εαυτό σου
Είναι καλό να κάνεις την αυτοκριτική σου, αλλά αν δεν θέλεις να χάσεις την ψυχική σου ηρεμία πρέπει να σταματήσεις να σε κατηγορείς. Έχουμε την τάση, όταν κάτι δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας για όλα. Λάθος. Καμιά φορά απλώς δεν κυλάει το πράγμα, έτσι είναι τα ραντεβού, και καταλήγεις να εξιδανικεύεις ένα άνθρωπο που τελικά ίσως να απέρριπτες εσύ.

Όλη η επικαιρότητα