Κόσμος

Κλείνει μετά από 1.228 χρόνια λειτουργίας η «παλιότερη παμπ» της Βρετανίας

Ο κορωνοϊός αποδείχτηκε το τελευταίο πλήγμα για την ιστορική παμπ
Ακούστε το άρθρο

Η Ye Olde Fighting Cocks στο St. Albans, βορείως του Λονδίνου, λειτουργεί από το 793 μ.Χ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Τώρα, κλείνει για πάντα «μετά από παρατεταμένη περίοδο εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών» σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαχειριστή της, Christo Tofalli.

«Μαζί με την ομάδα μου προσπαθήσαμε τα πάντα για να κρατήσουμε ανοιχτή την παμπ. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τη βιομηχανία εστίασης και μας νίκησαν όλους εμάς που κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε πως η πολυβραβευμένη παμπ θα εξακολουθούσε να λειτουργεί» γράφει ο Τοφάλι, διευκρινίζοντας πως οι συνθήκες ήταν «εξαιρετικά δύσκολες» πριν την πανδημία, όμως οι επιπτώσεις της Covid-19 αποδείχτηκαν «ολέθριες», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Δε χωράει κουβέντα πως είμαι συντετριμμένος: Αυτή η παμπ ήταν πολλά περισσότερα για μένα από μια απλή επιχείρηση και νιώθω τιμή που έπαιξε έστω ένα μικρό ρόλο στην ιστορία της» παραδέχεται ο ίδιος.

Το κύριο κτίσμα της  Ye Olde Fighting Cocks χτίστηκε το 11ο αιώνα και χρησιμοποιείτο ως περιστερώνας, σύμφωνα με την τουριστική υπηρεσία της περιοχής. Η παμπ πήρε το όνομά της από τις κοκκορομαχίες που πραγματοποιούνταν εκεί στα τέλη του 19ου-αρχές του 20ου αιώνα.

Η παμπ έχει καταχωρηθεί επισήμως ως η παλιότερη του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς όταν επιχειρήθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί αυτό.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Mitchells & Butlers, της ζυθοποιίας που έχει την ιδιοκτησία του χώρου, άφησε ένα παράθυρο για επαναλειτουργία της παμπ υπό νέα διεύθυνση.

Η ιστορική βιομηχανία των βρετανικών παμπ έχει πληγεί σοβαρά ακόμη και πριν την πανδημία, καθώς οι πολίτες προτιμούσαν τα τελευταία χρόνια, αντί τις παμπ, μπαρ, εστιατόρια, ακόμη και τα σπίτια τους. Σημειώνεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ 2008 και 2018 έκλεισαν πάνω από 11.000 παμπ, μειώνοντας κατά ένα τέταρτο τον συνολικό αριθμό τους.

Lifo.gr (Με πληροφορίες από CNN)

Όλη η επικαιρότητα