Ηλεία

Κλειστά σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών και παροχή τηλεκπαίδευσης από τις σχολικές μονάδες

Δε θα δεχτούμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν!
Ακούστε το άρθρο

Τα σχολεία του νομού Ηλείας κλείνουν αύριο και μεθαύριο, λόγω της επερχόμενης  κακοκαιρίας.  Η Υπουργός Παιδείας καθώς και αρκετοί διευθυντές, ως «βασιλικότεροι του βασιλέως»,   ήδη μιλούν στα ΜΜΕ και στέλνουν οδηγίες στους συναδέλφους για διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης, μετακυλίοντας την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς  για τη διεξαγωγή της, ενώ είναι νωπές ακόμα οι τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Παράλληλα, δύο χρόνια τώρα, τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  δεν έχουν καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση  (τεχνολογικός εξοπλισμός, γρήγορη και δωρεάν ίντερνετ-οπτική ίνα, επιμόρφωση). Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, στηρίζοντας τους μαθητές μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Εισπράξαμε μια σφοδρή επιθετική πολιτική στα εργασιακά, στο περιεχόμενο του σχολείου και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/-τριών μας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, απεστάλη από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας ανεπίσημο mail στα σχολεία σήμερα, ημέρα Κυριακή (!!!!), σύμφωνα με το οποίο απαιτείται από τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους-ες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με τη διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών και χωρίς να υπάρχει, έως αυτή τη στιγμή, επίσημη εγκύκλιος από το ΥΠΑΙΘ σχετικά με την τηλεκπαίδευση.

Φτάνει πια!!!

Δε θα δεχτούμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των “έκτακτων συνθηκών” κατά το δοκούν!

Οι εκπαιδευτικοί, με βαθιά γνώση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πράξη και, όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης, θα βρούμε τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. 

Καλούμε τους συναδέλφους

Να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σχολεία τους

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχτεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, εξαιτίας έλλειψης τεχνολογικών μέσων ή δικτύου από τα σπίτια μας, δηλώνουμε αδυναμία.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει όλες τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού και να καλύψει εδώ και τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. 

Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Καλούμε τα ΔΣ της  ΔΟΕ & ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση και να απαιτήσουν από το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει την εγκύκλιο για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και, παράλληλα, να καλύψουν με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς.

Όλη η επικαιρότητα