Εκπαίδευση Ηλεία

Κλειστά σχολεία σήμερα σε δήμο Πύργου και ορεινή Ολυμπία

Τηλεκπαίδευση σε όσα σχολεία είναι σήμερα κλειστά.
Ακούστε το άρθρο

Δια ζώσης θα γίνουν σήμερα τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία της Ηλείας, πέρα από τον Δήμο Πύργου, καθώς και αυτά της ορεινής Ολυμπίας (Δ.Ε. Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης).

Οι μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η απόφαση του δημάρχου Πύργου

Από τον Δήμο Πύργου ανακοινώθηκε ότι σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και των Παιδικών Σταθμών.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο Πύργου κο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονου παγετού κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν για μια ακόμα μέρα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω COVID 19.

Κλειστά τα σχολεία στις Δ.Ε. Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης, λόγω παγετού και ψύχους, για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Βασικό σκεπτικό της απόφασης είναι η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των συναγόμενων προβλημάτων στις μετακινήσεις προς και από τα σχολεία της ορεινής περιοχής του Δήμου, δεδομένων και των πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω της πανδημίας που απαιτούν διδασκαλία με ανοιχτά παράθυρα.

Ανοιχτά σχολεία στους υπόλοιπους Δήμους

Με απόφαση κάθε δήμου και μόνο, θα κλείσουν κατά τόπους τα σχολεία στην Ηλεία. Η απόφαση που ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για κλειστά σχολεία από τη Δευτέρα έως και χθες Τετάρτη δεν παρατάθηκε και έτσι όπου δεν υπάρξει διαφορετική απόφαση των δήμων, τα σχολεία θα ανοίξουν.

Έτσι στον δήμο Ήλιδας, στον δήμο Πηνειού, στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στον δήμο Ζαχάρως και στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία

Όπου τα σχολεία παραμείνουν κλειστά θα γίνει τηλεκπαίδευση με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test την Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Όλη η επικαιρότητα