Κλεονίκη Γκουβίτσα: «Να βγω μπροστά έχοντας στο πλάι ανθρώπους με τα ίδια θέλω»

Share

Περισσότερο ξεκάθαρη από κάθε άλλη φορά όσον αφορά τις προθέσεις της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023, εμφανίστηκε σε αποκλειστική της συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» η έγκριτη νομικός και υποψήφια δήμαρχος Ήλιδας Κλεονίκη Γκουβίτσα, επιβεβαιώνοντας όσα ακούγονταν μέχρι τώρα ως φημολογίες και αναλύοντας όχι μόνο τους λόγους που την οδηγούν στη ενεργή συμμετοχή της με τα κοινά, αλλά και το σχεδιασμό της για την αλλαγή της εικόνας του δήμου προς το καλύτερο.

Σε μια σύντομη αλλά ουσιαστική τοποθέτησή της σε καίρια ερωτήματα, ανέφερε πως τα παιδιά της αποτέλεσαν το βασικότερο λόγο της ενασχόλησής της με τα κοινά, επεσήμανε πως καθαριότητα στην πόλη, φως στους δρόμους και καθαρό νερό είναι τα απλά και βασικά στοιχεία που θα επιδιώξει να αλλάξει, σχολίασε τους συνδυασμούς και την πιθανότητα ή όχι να υπάρξει κάποια συνεργασία και τέλος επικεντρώθηκε στους ανθρώπους που θα επιδιώξει να πλαισιώσουν την παράταξή της και θα είναι από όλους τους χώρους. Παρακάτω, η συνέντευξή της στην εφ. «Πατρίς»:

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να κατέβετε ως υποψήφια δήμαρχος Ήλιδας;

«Τα παιδιά μου. Όταν ο μεγαλύτερος γιος μου λέει πως θα πάει φοιτητής και δεν θα ξαναγυρίσει, αναρωτιέσαι και λες για ποιο λόγο αγωνίζομαι τόσα χρόνια. Στόχος μου είναι να προσφέρω κάτι καλύτερο στα παιδιά μου. Ακολούθως σκέφτηκα εμένα. Μεγαλώνουμε και δεν έχουμε τίποτα στην πόλη για να κάνουμε ή να πάμε. Αν δεν αποφασίσεις ο ίδιος να κάνεις κάτι, ότι υπόλοιποι δε θα κάνουν τίποτα».

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ο δήμος για να αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο;

«Για μένα, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά και βασικά. Καθαριότητα στην πόλη, φως στους δρόμους και καθαρό νερό. Δήμος είναι όλες οι κοινότητες. Όταν βλέπεις εν έτει 2022 ότι υπάρχουν χωριά με δεξαμενές που δε φιλτράρουν το νερό, λογικό είναι να υπάρχει δυσαρέσκεια. Τα χωριά είναι ξεχασμένα. Δεν γίνεται στο κέντρο της πόλης να υπάρχει κατάστημα στολισμένο και η υπόλοιπη πόλη να είναι σκοτεινή.

Με τους συνδυασμούς να είναι πολλοί, είναι ρητό και κατηγορηματικό ότι θα κατέβετε πλέον ως επικεφαλής ή θα δείτε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους υποψηφίους; Πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια που έχετε θέσει για πιθανή συνεργασία;

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τα δεδομένα και τους υποψηφίους που υπάρχουν, δε θα ήταν εύκολο να συνεργαστώ μαζί τους διότι δεν τηρούν δικά μου κριτήρια. Όταν λέμε ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά, το πρώτο κριτήριο με τους υπάρχοντες υποψηφίους δεν καλύπτεται. Να συνεργαστώ με άτομα που βρίσκονται μέσα σε συνδυασμούς, θα μπορούσε να γίνει. Ωστόσο αυτή η σκέψη δεν υπάρχει τώρα. Στόχος είναι να βγω μπροστά έχοντας στο πλάι ανθρώπους με τα ίδια θέλω, ανθρώπους που έχω κάνει συζητήσεις και επιθυμούν να προσφέρουν. Οι παλαιότεροι έχουν δώσει ότι μπορούσαν και πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο, είτε γιατί κουράστηκαν, είτε γιατί βιολογικά δεν μπορούν.

Επειδή ανήκετε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, το ψηφοδέλτιο θα είναι ανεξάρτητο από όλους τους χώρους ή θα επικεντρωθείτε στο να ζητήσετε τη στήριξη του κόμματός σας;

Μιλάμε για μικρή περιοχή. Το κόμμα που γνωρίζετε ότι ανήκω, έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι σε τέτοιες μικρές κοινωνίες δε δίνει χρίσματα. Ανεξάρτητα όμως αν έδινε ή όχι, δεν επιθυμώ και ούτε θα επιδιώξω να έχω χρίσμα, διότι κοιτάμε να προσφέρουμε κάτι καλό στην πόλη. Εάν είναι να υπάρχει κομματικός διαχωρισμός, δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρουμε κάτι. Άρα, θα είναι πολυσυλλεκτικό αυτό που θα προχωρήσω και θα παρουσιάσω.