Αθλητισμός

«Κλειδώνει» ο Ιούλιος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021

Ακούστε το άρθρο

Σε ημερομηνίες παρόμοιες με τις αρχικές θα διεξαχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021. Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, και οι παγκόσμιες ομοσπονδίες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία προκειμένου να ανακοινώσουν πότε θα διεξαχθεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Οι ιθύνοντες του παγκόσμιου αθλητισμού δείχνουν να έχουν καταλήξει στην απόφαση για να διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης στις 23 Ιουλίου 2021 και η Τελετή Λήξης στις 8/8.

Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες η υποψήφιες ημερομηνίες είναι από τις 24 Αυγούστους έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Η πρόθεση των παγκόσμιων ομοσπονδιών του στίβου και του υγρού στίβου να αναβάλουν τις διεθνείς διοργανώσεις τους θα βοηθήσει κατά πολύ τους Ιάπωνες και τη ΔΟΕ για να καταλήξουν στην οριστική απόφαση. Το παγκόσμιο του υγρού στίβου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 16 Ιουλίου έως την 1 η Αυγούστου και του στίβου από τις 6 Αυγούστου έως τις 15/8.

Όταν ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν για να συμπληρωθούν «τα κομμάτια του παζλ» ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.

Και οι δύο κορυφαίες ομοσπονδίες φέρονται αποφασισμένες να βοηθήσουν αναβάλλοντας τις δικές τους διοργανώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη ημέρα της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχε η πληροφορία ότι οι Ιάπωνες προτιμάνε την ίδια χρονική περίοδο για το 2021. Στη συνέχεια, όμως, ο Τόμας Μπαχ έκανε λόγο και για την άνοιξη αλλά αρκετές ομοσπονδίες αντέδρασαν.

Βέβαια, τον βασικό λόγο στην οριστική απόφαση θα έχει η άποψη των ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Το βασικό ποσοστό από τα έσοδα της ΔΟΕ προκύπτει από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, και, έτσι, η οριστική ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον προγραμματισμό των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Από την άλλη πλευρά, χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των οριστικών ημερομηνιών προκειμένου να φτιάξουν τα προγράμματά τους.

Η αναβολή της διοργάνωσης για τους κορυφαίους αθλητές συνεπάγεται με περισσότερα έξοδα για μία σωστή προετοιμασία καθώς θα δουλέψουν επιπλέον ένα χρόνο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των αθλητών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν κάνει κανονικές προπονήσεις διότι ο Covid -19 έχει κλείσει στο σπίτι και τους πρωταθλητές.

via

Όλη η επικαιρότητα