Ηλεία

Κλιμάκιο της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Επιταλίου, αισιοδοξία Γεωργιόπουλου για λειτουργία το καλοκαίρι

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα βήμα προς την «ανάσταση» του αεροδρομίου Επιταλίου έγινε χθες το μεσημέρι, της Διεύθυνσης Αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις για τις παρεμβάσεις βελτίωσης του χώρου.

Παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Ηλείας, και ο αντιπρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, ο οποίος υποδέχθηκε τον λιμενικό υπάλληλο Θανάση Λαλιώτη, ώστε να τον καθοδηγήσει στον χώρο για να γίνει η αυτοψία.

Ο κ. Λαλιώτης κατέγραψε και φωτογράφισε το αεροδρόμιο, επισημαίνοντας τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και ποιες προδιαγραφές πληρούνται για να αδειοδοτηθεί ως πεδίο προσγείωσης «ελαφρών» αεροσκαφών.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τις παρεμβάσεις βελτίωσης στον αερολιμένα και στόχος είναι ως το καλοκαίρι να έχει πάρει την άδεια και να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις η Αερολέσχη Πύργου.

«Εδώ και δυο χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να χαρακτηριστεί πεδίο προσγείωσης αεροσκαφών το αεροδρόμιο Επιταλίου. Ο φάκελός μας είναι πλήρης και η τελική πράξη είναι η σημερινή αυτοψία από τον κ. Λαλιώτη σχετικά με την ασφάλεια του αερολιμένα και κατά πόσον πληροί τις προϋποθέσεις για τις πτήσεις που πρόκειται να γίνουν και γενικότερα ό,τι προβλέπει ο νόμος. Παράλληλα, τρέχουμε έναν διαγωνισμό 150.000 ευρώ για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, δηλαδή διαγραμμίσεις, περίφραξη κλπ ώστε να εξασφαλίσουμε τον χώρο. Μάλιστα, την Παρασκευή ανοίγουν οι προσφορές και πιστεύουμε ότι σε έναν μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για ένα όραμα που παίρνει σάρκα και οστά.

«Είχαμε ένα όραμα και το βλέπουμε να υλοποιείται παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις. Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από σχολές πιλότων αλλά και από την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, με την οποία θα έχουμε ραντεβού την άλλη εβδομάδα, για να δούμε πιθανές χρήσεις του αεροδρομίου, πέραν της αερολέσχης Πύργου. Ως το καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει τις εργασίες και η Αερολέσχη θα πετάξει. Μετά θα δούμε προσεκτικά και τις άλλες προτάσεις που θα έχουμε. Πιστεύω ότι μπορεί το αεροδρόμιο Επιταλίου να μετατραπεί σε πηγή ανάπτυξης για την Ηλεία, καθότι είναι δίπλα η Αρχαία Ολυμπία, ο Καϊάφας, το Κατάκολο και μπορεί συμβάλει καθοριστικά», επισήμανε.

Όλη η επικαιρότητα