Αγροτικά Ηλεία

Κλείνει σήμερα η πύλη ΟΠΕΚΕΠΕ για διορθώσεις: Η ανησυχία των Ηλείων αγροτών – Τι λένε Χρ. Βαλλιανάτος και Σ. Μαράτος

Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία διακατέχει τους παραγωγούς στην Ηλεία που υπέβαλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού δεν είναι σίγουροι αν θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα τις επιδοτήσεις τους, εξαιτίας του ότι πολλές αιτήσεις υποβλήθηκαν τηλεφωνικά λόγω covid-19.

“Υπάρχει ανησυχία στον αγροτικό κόσμο. Σήμερα λήγει το περιθώριο για τη διόρθωση σφαλμάτων και πολλές αιτήσεις έγιναν τηλεφωνικά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο  να  διαπιστωθεί η ύπαρξη λαθών και ποια είναι αυτά”, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος και εκφράζει την ελπίδα όλα να πάνε καλά.

Πιό καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Ομάδας Παραγωγών Γαστούνης Σάββας Μαράτος: “Η πύλη του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει και πάλι τον Σεπτέμβριο οπότε αν διαπιστωθούν σφάλματα θα γίνει τότε διόρθωση”.

Να σημειωθεί ακόμη ότι  τις προηγούμενες χρονιές η σχετική προθεσμία για διορθώσεις σφαλμάτων ήταν μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ φέτος που προέκυψαν πρόσθετες ανάγκες λόγω covid-19, η προθεσμία λήγει σήμερα, 22 Ιουλίου.

Όσοι αγρότες έχουν υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά είναι πιο εύκολο να την παρακολουθούν και να διορθώνουν τυχόν σφάλματα,αφού το ηλεκτρονικό σύστημα τους προειδοποιεί. Στο μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ειδική ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων να μην προλαβαίνει τις Αυγουστιάτικες διακοπές των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, πράγμα που σημαίνει ότι η σχετική έγκριση δεν μπορεί να έλθει πριν το τέλος Αύγουστου, επομένως η καταβολή των 4 ευρώ πάει για τον Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχα η τελευταία ενημέρωση για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης λέει ότι το υπουργείο έκρινε πως η αναστάτωση που θα επιφέρει στις υπηρεσίες που εμπλέκονται γύρω από το θέμα θα είναι μεγαλύτερη από το όφελος που θα έχουν οι δικαιούχοι αγρότες, επομένως οδηγείται κανονικά για τον Οκτώβριο.

Όλη η επικαιρότητα