Αθλητισμός

Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης! (νεότερο)

kiligaridis_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νεότερη ενημέρωση 20:00 Aπό λάθος συννενόηση του Πολωνού προπονητή με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας κανόε καγιάκ Αντώνη Νικολόπουλο, βγήκε η είδηση ότι πέθανε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς ο 37χρονος είναι κλινικά νεκρός αλλά ακόμα δεν έχει αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα.

Οι Πολωνοί γιατροί είχαν σκοπό να τον βγάλουν, αλλά παρενέβη η ελληνική πρεσβεία ζητώντας παράταση 24 ωρών. Πάντως ο Κιλιγκαρίδης είναι κλινικά νεκρός…



Nεότερη ενημέρωση 16:15  Ηδη από το πρωί τα νέα ήταν δυσάρεστα καθώς οι Πολωνοί έλεγαν ότι είναι κλινικά νεκρός. Τελικά λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι βγήκε  το ιατρικό ανακοινωθέν που ανέφερε τα δυσάρεστα για την πορεία της υγείας του και λίγο αργότερα η καρδιά του 37χρονου πρωταθλητή του κανόε καγιάκ σταμάτησε…

Ο Κιλιγκαρίδης ήταν σε κώμα για μία εβδομάδα λόγω της οξείας λευχαιμίας που είχε και του δημιούργησε αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Κιλιγκαρίδης δεν άνοιξε ποτέ τα μάτια του και το μεσημέρι της Τρίτης σταμάτησε η καρδιά του, βάζοντας επίλογο σε μια τραγική ιστορία…

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης αφήνει πίσω του τη γυναίκα του και δύο παιδιά…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν τα κατάφερε στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος θεωρείται πλέον κλινικά νεκρός σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών που τον παρακολουθούν.

Όπως ενημέρωσαν την οικογένειά του τα εγκεφαλικά κύτταρα του Ανδρέα έχουν νεκρώσει και δεν υπάρχει ελπίδα για να αναστραφεί η κατάσταση. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι γιατροί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολωνίας, όπου νοσηλεύεται ο αθλητής, ορίζει ότι όποιος θεωρείται κλινικά νεκρός αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν το δέχεται η οικογένειά του, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να μεταφερθεί ο άτυχος αθλητής σε άλλη χώρα ή να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όπως είναι φυσικό η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ήταν βέβαιοι πως θα καταφέρει να συνέλθει.

Πηγη: www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα