Ελλάδα

 Κλινικάρχης κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βαθμό κακουργήματος

Αποκλειστικά στην Πατρίς η δεύτερη καταγγελία γυναίκας που οδήγησε στην ποινική δίωξη - «Ούρλιαζα ,φώναζα «βοήθεια ….»
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο  γυναίκες που  έχουν προσφύγει στη  Δικαιοσύνη εναντίον γνωστού Κλινικάρχη της Αττικής καταγγέλλουν σημεία και τέρατα για τη δράση του, όπως υποστηρίζουν.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από μία γιατρό 24 ετών η οποία περιέγραψε ότι ο συγκεκριμένος άντρας  μπήκε στο γραφείο, την τράβηξε και επιχείρησε να τη φιλήσει και στη συνέχεια να τη στριμώξει χαϊδεύοντάς της το στήθος, αλλά η νεαρή γιατρός κατάφερε να απομακρυνθεί και να καλέσει την Αστυνομία.Μετά από αυτή την καταγγελία το 2018 ακολούθησε η μαρτυρία άλλης μίας γυναίκας.Υποβλήθηκε μήνυση και ήδη ο ανακριτής λαμβάνει καταθέσεις καθώς στον γνωστό κλινικάρχη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού .
Η εφημερίδα Πατρίς αποκαλύπτει την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας .Όταν είδε  την αγγελία για τη θέση  σε σημαντικό τμήμα στην συγκεκριμένη Ψυχιατρική Κλινική δεν πίστευε τη συνέχεια .

«Ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός…»
«Έδωσα τη συνέντευξη και στη συνέχεια μου είπε χωρίς όμως να μου εξηγεί τι ακριβώς εννοεί  ότι  «καμία γυναίκα  της ειδικότητας σου  δεν στεριώνει στο…(σ.σ κλινική ) και μου είπε ότι προσλαμβάνομαι .
Τις επόμενες ημέρες και ενώ συνέχιζα κανονικά να εργάζομαι προσπαθούσα να τον αποφεύγω καθώς είδα ότι ήταν ιδιαίτερα  διαχυτικός με τις εργαζόμενες .Δεν μπορούσα όμως ποτέ να διανοηθώ τι θα ακολουθούσε .»

«Είμαι το αφεντικό σου  και θα κάνεις ότι λέω ….»
Η κοπέλα θα ζήσει τον εφιάλτη – όπως καταγγέλλει –όταν την καλεί στο γραφείο του ο κλινικάρχης με το  πρόσχημα όπως λέει ότι περίμεναν εξωτερικό συνεργάτη Από την αρχή καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί με το που μπήκε μέσα έκλεισε με βία την πόρτα :
« Αμέσως κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και μου έδειξε το γεννητικό του μόριο,  και στη συνέχεια με  κόλλησε τον τοίχο  προσπαθώντας να με φιλήσει και να με αγγίζει στο στήθος. Μου έλεγε χυδαία λόγια και ότι είναι το αφεντικό μου και ότι πρέπει να κάνω ό,τι μου λέει, αλλιώς θα χάσω τη δουλειά μου. Σοκαρίστηκα  πάγωσα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τότε άρχισα να τον απωθώ με όση δύναμη είχα   και έβαλα τις φωνές και τον παρακαλούσα να με αφήσει να φύγω .Εκείνος όχι μόνο δεν με άφηνε να φύγω αλλά έγινε πιο επιθετικός  και μου κατέβασε το εσώρουχο  και προσπαθούσε να με βιάσει

Ούρλιαζα και αντιστεκόμουν, φώναζα «βοήθεια» και τον χτυπούσα.
Κάποια στιγμή κατάφερα να του ξεφύγω και άρχισα να χτυπάω με μανία την πόρτα και να φωνάζω, ενώ αυτός μου όρμησε πάλι. Στεκόμουν δίπλα στην πόρτα και του ζητούσα ουρλιάζοντας να ανοίξει την πόρτα  .Την άνοιξε καθώς φοβήθηκε ότι θα άκουγαν τα ουρλιαχτά μου  απειλητικά μου είπε να προσέχω, να κρατήσω το στόμα μου κλειστό και να μην κάνω το λάθος να τα βάλω μαζί του γιατί δεν ξέρω τι περιμένει εμένα και την οικογένεια μου…

Εγώ έντρομη και σοκαρισμένη, μόλις άνοιξε η πόρτα, έφυγα τρέχοντας, βγήκα από την κλινική, μπήκα στο αμάξι μου και ξέσπασα σε λυγμούς .
Η κοπέλα επιστρέφει στην κλινική την επόμενη ημέρα  για να παραιτηθεί .
«Έκτοτε, ένιωθα ταπεινωμένη, εξευτελισμένη και ανήμπορη να υπερασπισθώ τον εαυτό μου.» καταλήγει στη μήνυσή της .

«Βρήκε τη δύναμη ….»
Η δικηγόρος της Σοφία Πολυζωγοπούλου που στάθηκε στο πλευρό της όχι μόνο ως νομικός αλλά και ως γυναίκα προς γυναίκα δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς
«Η καταγγέλλουσα είχε προσληφθεί και εργαζόταν στην Κλινική για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο μηνυόμενος εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος του, την κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν δήθεν κάποιο επαγγελματικό ζήτημα και αφού κλείδωσε την πόρτα αποπειράθηκε να τη βιάσει. Μάλιστα, η ίδια κατά τον χρόνο εκείνο, καταβαλλόμενη από φόβο, δεν προέβη σε καταγγελία αλλά προχώρησε σε άμεση παραίτηση. Όταν ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για περιστατικό με έτερη εργαζόμενη που υπέστη κακοποίηση από το ίδιο πρόσωπο, βρήκε την δύναμη να καταγγείλει στις αρχές τα όσα της συνέβησαν, υποβάλλοντας Μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σημειωτέον ότι και άλλες εργαζόμενες έχουν δημόσια αναφέρει ότι έχουν δεχθεί αντίστοιχες συμπεριφορές από τον μηνυόμενο.Δυστυχώς στην κλινική πολλοί γνώριζαν τη δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου πλην όμως τα στόματα παραμένουν κλειστά υπό το φόβο της απόλυσης. Σε βάρος του μηνυόμενου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού και η υπόθεση βρίσκεται πλεον στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης.
Το εν λόγω περιστατικό , αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι θα πρέπει να δοθεί ένας μεγάλος αγώνας από όλους μας ώστε οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας να μην φοβούνται να μιλούν και να καταγγέλλουν τα όσα τους συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους εργασίας τους, στο σπίτι τους και σε κάθε έκφανση της ζωής τους.»

Όλη η επικαιρότητα