Ελλάδα

Κλινική Ταξιάρχαι: Στον εισαγγελέα οι πρώτοι μάρτυρες

Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της Εισαγγελίας Αθηνών περνούν σταδιακά τα στενά συγγενικά πρόσωπα των ασθενών που νοσηλεύονταν στη κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και απεβίωσαν από κορωνοϊό.

Οι κλήσεις για να δώσουν κατάθεση τα συγγενικά πρόσωπα Ά βαθμού των θανόντων, γίνεται στα πλαίσια αυτεπάγγελτης έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Αθηνών αναφορικά με την τήρηση ή μη των πρωτοκόλλων υγιεινής καθώς και για τυχόν παραλείψεις στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Ένας εκ των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν είναι ο Κώστας Ασημακόπουλος, ο πατέρας του οποίου νοσηλευόταν επί 2,5 συνεχή χρόνια στην κλινική του Περιστερίου και επί 17 συνεχή έτη έκανε αιμοκάθαρση στην ίδια κλινική. Ο κ. Ασημακόπουλος επισκεπτόταν τον πατέρα του δυο φορές την εβδομάδα και όπως λέει στο protothema.gr, «τις κρίσιμες τελευταίες μέρες, πριν αλλά και μετά την είδηση για ύπαρξη κρουσμάτων στην κλινική, κάτι που πληροφορήθηκα από την τηλεόραση και όχι από την διοίκηση του νοσοκομείου, δεν γινόταν θερμομέτρηση στους επισκέπτες, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ενώ οι συνοδοί των ασθενών ήταν μέσα στους θαλάμους».

taxiar_gios
Ο γιος του θανόντα, Γιώργος Ασημακόπουλος κλήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για να καταθέσει την προσεχή Παρασκευή

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο γιατρός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο κόσμος πήγαινε κανονικά στην κλινική για εξετάσεις χωρίς να τον έχουν προειδοποιήσει για όσα συνέβαιναν με τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα».
.
Ο κ. Ασημακόπουλος, προσθέτει ότι είδε πως μέσα στους θαλάμους φιλοξενούνταν έως και πέντε ασθενείς και ότι ούτε οι νοσοκόμες φορούσαν μάσκα.

taxiar_pist
Η ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα του, που εμφανίζει ως αιτία τη νόσο Covid-19

«Ο εντολέας μου έχει βιώσει ο ίδιος με προσωπική εμπειρία τις πράξεις και τις παραλείψεις των υπευθύνων και των εργαζόμενων της κλινικής που είχε ως συνέπεια την διάδοση του ιού και περαιτέρω τον θάνατο του πατέρα του αλλά κι άλλων ασθενών . Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις δέουσες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης την οποία υπέστη» συμπλήρωσε η δικηγόρος του κ. Ασημακόπουλου, κα. Μαριζάνα Κίκιρη.

taxiar_dik
Η δικηγόρος του καταγγέλλοντα, κα Μαριζάνα Κίκιρη

via

Όλη η επικαιρότητα