Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

«Κλείνουν» τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Πυρετός επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων του Σύριζα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την στελέχωση των ψηφοδελτίων στους νομούς όλης της χώρας και κατ`επέκταση στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Ηλεία

Στο νομό μας για την πλήρη στελέχωση των ψηφοδελτίων υπάρχουν μόνο μικρά κενά που θα κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ώρα…

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ενώ όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έχουν «κλείσει» όλα τα ονόματα (των τριών γυναικών και των τεσσάρων ανδρών), αλλά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση (μέχρι χθες) καθόσον εξετάζονται εξονυχιστικά οι φάκελοι ενός εκάστου υποψηφίου και αν πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχει ορίσει η Πειραιώς. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ «ερωτηματικό» παραμένει ένας ακόμα υποψήφιος…

Στο ψηφοδέλτιο του Κυβερνώντος κόμματος στην Ηλεία, εδώ και καιρό, έχουν «κλειδώσει» οι 4 από τις 7 θέσεις…

Οι θέσεις καλύπτονται από τους τρείς νυν βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα στους οποίους προστίθεται και ο Διονύσης Καλαματιανός. Από κει και πέρα αναζητούνται 2 γυναίκες και ένας άνδρας υποψήφιοι που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρούσεις σε πρόσωπα είναι πολλές με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις περιοχές της Αμαλιάδας, της Ζαχάρως, της Κρέστενας και –ίσως- του Κάμπου… τίποτα όμως δεν ανακοινώνεται προς τα έξω και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Να σημειωθεί πως η περίπτωση νέας συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους είναι «μετέωρη» (σ.σ. με τους τελευταίους ν` αποφασίζουν σήμερα στο εκλογικό τους συνέδριο την στάση που θα κρατήσουν στις επερχόμενες εκλογές).

Στην Αχαΐα δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα των τριών βουλευτών Σίας Αναγνωστοπούλου, Κώστα Σπαρτινού και Ανδρέα Ριζούλη. Στο προσκήνιο βρέθηκαν και οι περιπτώσεις του Θόδωρου Αμπατζή, του Γιώργου Κυριακόπουλου, του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του Κώστα Μάρκου. Οι περιπτώσεις της Φιλαρέτης Ζαφειροπούλου, της Γεωργίας Παπανίκα είναι δύο ακόμα ενώ στον κατάλογο που διαβιβάστηκε στην Κουμουνδούρου έχουν συμπεριληφθεί ακόμα τα ονόματα του Άκη Μουρίκη, της Γιώτας Παναγοπούλου, της Βικτωρίας Αγγελοπούλου, της Αγγελικής Τσονάκα, του Μίμη Αλεξόπουλου, του Γιώργου Βουρλιώγκα και του Γιώργου Γουλημού.

Βέβαιες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Μωραΐτη και του Σταύρου Καραγκούνη, οι νυν βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ «παίζουν» τα ονόματα των Χρήστου Κοκκινοβασίλη, του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Ηρούς Ζαβογιάννη και της Ντίνας Κατσαρή…

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία θα απαρτίζεται από τους:

Κώστα Τζαβάρα
Διονυσία Αυγερινοπούλου
Γιώργο Κοντογιάννη
Ντένη Νικολοπούλου
Αριστέα Παπαδοπούλου
Νίκο Καλάκο
Ανδρέα Νικολακόπουλο

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» και όσον αφορά τους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έχουν ως εξής:

Αχαΐα

Ανδρέας Κατσανιώτης
Ιάσωνας Φωτήλας
Άγγελος Τσιγκρής
Έφη Γιαννιά
Ελένη Κονιδάρη-Αντωνοπούλου
Γιώργος Κουτρουμάνης
Άννα Μαστοράκη
Γιώργος Σκρουμπής
Γιώργος Μουτούσης
Ασπασία Ρηγοπούλου
Αθηνά Τραχίλη
Χριστίνα Αλεξοπούλου

Αιτωλοακαρνανία

Μάριος Σαλμάς
Κώστας Καραγκούνης
Βασίλης Φεύγας
Σπήλιος Λιβανός
Αναστασίας Σακαρέλη
Μαρία Καλπουζάνη
Τόνια Αράχωβα
Χρήστος Παίσιος
Γεωργία Μποκα

Το μόνο «ερωτηματικό» για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία είναι το όνομα ενός υποψηφίου ακόμα που θα είναι γυναίκα (πιθανότατα από τον Κάμπο), μιας και τα υπόλοιπα έξι ονόματα έχουν «κλειδώσει» εδώ και καιρό και είναι τα εξής:

Γιάννης Κουτσούκος
Μιχάλης Κατρίνης
Εύη Βεργοπούλου
Σάκης Κότσιφας
Μένης Χρόνης
Δήμητρα Ζαφειροπούλου

Στην Αιτωλοακαρνανία, πέραν του νυν βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, που θα διεκδικήσει μια νέα θητεία, τη μάχη της σταυρού θα δώσουν δίπλα του οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Περσεφόνη Πιστιόλη, Αθανάσιος Τουρουνίδης.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας που δεν έχει ανακοινωθεί, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Κατσικόπουλου, Δήμητρας Μπάστα, Ηρακλή Ρούπα, Ολυμπίας Λόη, Λεμονιάς Νικολοπούλου, Μαρίνου Σκανδάμη.

Όλη η επικαιρότητα